De Ravensteins, een gelegenheidsband bestaande uit de typetjes Joeri, Kyano, Mario, Eddy en Gerry Ravestein speelde meer dan twee uur en veroverde de harten van het thuispubliek. De bandleden wonen in Hever en Kampenhout. Hun echte namen zijn Jeroen Maris, Gert Van Loock, Wim Buyens, Pieter Smout en Pieter Henderix, de organisatie gaf hun ‘carte blanche’ voor het optreden dat bestond uit betere rockcovers maar ook uit Vlaamse meezingers.

Online stemmen

Tijdens het optreden kon het publiek via de smartphone stemmen welke nummers de voorkeur kregen. Maar er was ook een verrassing: schlagerkoning uit Haacht Fiësta Frank kwam op bezoek. De ‘broers’ beweerden eerder in deze krant dat ze het Belgische record polonaisedansen van Fiësta Frank zouden afsnoepen. En dat lukte. De band en Fiësta Frank zongen samen Leef van André Hazes jr: “Hever heeft het record gebroken”, knipoogt Joeri Ravestein (alias Jeroen Maris, die twee jaar geleden nog het Leids Cabaretfestival won).

Met Sven Ornelis

De Haachtse schlagerzanger Fiësta Frank die de grap goed kon smaken daagde vervolgens de ‘broers’ uit omdat er enkele optredens in het verschiet staan: “Op 7 september treed ik op in café de Ton in Haacht samen met Sven Ornelis. Dat record van 500 dansers gaat er dus aan”, lacht Frank. Amper een week later staat de zanger tussen iconen Willy Sommers en Sam Gooris op het Haachtse Schlagerfestival. Hij bedankt organisatoren Dries l’heureux en Pascal Vandenhoudt: “Zonder hen had Fiësta Frank nooit bestaan”, besluit hij.  

10 jaar Zomerse Dinsdagen

Zomerse Dinsdagen in Hever lokte ook dit jaar heel wat volk. Zeven weken lang was het plein aan het Oud Rusthuis het decor voor betere coveracts, springkastelen en foodtrucks. Volgend jaar bestaat het concept 10 jaar. De organisatoren organiseerden vroeger al 20 keer de gekende Weifuif. Wie volgend jaar op het programma staat is voorlopig nog niet gekend. Vermoedelijk volgt ook dit jaar een winterse editie van het festival.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio