Hand schudden met legende

“Mister Peterson, congratulations. You were was fantastic”. Daarna gaf ik de legende een hand. Ik vond het haast verplicht om de man die nog albums opnam met Etta James na het optreden te feliciteren. Maar niet alleen omwille van zijn band met Etta. De 55-jarige Amerikaan gaf een kanjer van een show zoals alleen hij dat kan. Met overgave (de man stapte tijdens de show van het podium, nam een stoeltje en trakteerde het festival te midden van het zeer talrijk opgekomen publiek op een gitaarsolo van haast een kwartier). Hij bracht de flamboyante Tamara Tramell mee die op het einde van de set nog Proud Mary coverde. Amerikaanse klasse uit Chicago dat gelukkig niet eeuwig droog bleef.

Toon al vroeg gezet

Opener van de avond was Mechelaar Steven Troch. Het centrum van Wespelaar was toen al aardig gevuld met blues- en rootsminnend volk uit alle windstreken. De Steven Troch Band is de evenknie van Europese concullega’s (als Belg hoeven we écht niet te denken dat buitenlanders kwalitatief beter zijn). Het mondharmonicaspel van Troch in combinatie met de baslijnen van Liesbeth Sprangers en het snijdende gitaarwerk van Matt T Mahony klonk bij wijlen oeramerikaans, drummer Bernd Coene ritmiseerde strak. De toon was gezet. Troch zijn werk was af.

Na 20 jaar opnieuw in België

Na Chicago kreeg ook Atlanta een belangrijke rol toebedeeld. De 62-jarige Tinsley Ellis die vooral naam en faam kreeg in de ‘nineties’ zette een strakke set neer van anderhalf uur. Het trio dat na twintig jaar eindelijk opnieuw in België toerde is wereldtop, de lichte regenval tijdens het optreden deerde niemand, Ellis blies alles weg. Na 2018 lijkt nu ook dit jaar een topjaar te worden voor de man die inmiddels negentien albums achter de kiezen heeft en genommineerd is voor de award ‘Blues rock artist of the year’.

Zaterdag en zondag nog meer lekkers op het gratis festival.

Alle info: www.swingwespelaar.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio