Concertplein was voor één dag Petit Montmartre

FOTO. Kunst- en cultuurmarkt ‘KoekeLart’ is cultuur met grote ‘C’

Dat Cultuur niet duur of elitair mag zijn, werd afgelopen zondag bewezen tijdens de tweejaarlijkse kunstmarkt ‘KoekeLart’, waar heel wat volk kwam op afstevenen. En niet alleen omdat het gratis was voor deelnemers en bezoekers, maar wel omdat er heel wat moois en fraais te zien was. Dat de tweejaarlijkse kunstmarkt het label crescendo mag opkleven is vooral te danken aan de uitstekende werking van de cultuurraad die dit jaar vijftig kaarsjes mag uitblazen. Het zorgde daarom naast tal van lokaal talent dat z’n kunnen op het kiosk mocht tonen ook voor amusement via “de peetjes” en “Derek en place musette surplace” als kers op de verjaardagstaart.

Na de toespraken van Elise De Gend, voorzitter van de Cultuurraad en van schepen van cultuur Jessy Salenbien, mocht burgemeester Patrick Lansens, met het doorknippen van het traditionele lint, KoekeLart officieel voor geopend verklaren. Foto: Eric Vanhooren

Het Concertplein, Huis Proot en de Balluchon vormden het decor voor de tweede editie van de tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’, georganiseerd door de cultuurraad met als bezielers Elise De Gend, Isabelle Terwagne, Alex Haerens, Nadine Vandromme en Roger Rogghe.

Pareltje

“De vorige editie was een pareltje waardoor deze intussen aan naam en faam heeft gewonnen. Jammer genoeg heeft de zon al haar kruit verschoten waardoor we het zullen moeten doen met wat minder goed weer, maar we laten dat niet aan ons hart komen”, zo opende schepen van cultuur Jessy Salenbien (SP.A) KoekeLart 2019. Waarna ze uitpakte met een gezegde van Toon Hermans over ‘De Regen’.

De bezoekers waaronder de Vlaamse actrice Antje De Boec, bekend van haar rol als Nette in de film Daens en in Manneenpis als wattman Jeanne; konden er tijdens KoekeLart 2019 in een ongedwongen gezellige sfeer kennismaken met het artistiek talent dat Koekelare en omstreken te bieden heeft. En tussendoor konden ze er ook genieten van de optredens van enkele lokale artiesten zoals onder andere het trio Paspartoe, Evelien Serpieters, Danssaloon Old Kentucky en de Koninklijke Fanfare Sint-Joris en het jeugdorkest Jorko. En om het geheel rond de vijftigste verjaardag van de cultuurraad nog meer glans te geven, kon het publiek rond het kiosk ook nog genieten van het fantastisch optreden van Derek en place musetter surplace. Ondertussen is er wat animatie en zorgen onze lokale artiesten op een vrij podium voor de muzikale noot. ‘Ik ben enorm blij dat we dit kunnen realiseren dankzij een gedreven en gemotiveerde groep mensen met een hart voor cultuur”, zo besloot schepen Jessy Salenbien, die er nog aan toevoegde dat de gekozen locatie zoals twee jaar geleden, terug getransformeerd werd naar Koekelaars eigen Petit Montmartre.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio