Dirk Van Tichelt ook De Beer van Brecht genoemd leert de jeugd en volwassen judoka’s de kneepjes van de judosport

FOTO. Olympisch medaillewinnaar Dirk Van Tichelt opent met trainingssessie nieuwe dojo

Olympisch medaillewinnaar, voormalig Europees kampioen en twaalfvoudig Belgisch judokampioen Dirk Van Tichelt opende afgelopen vrijdag 13 september, op de vernieuwde sportsite in de Zandstraat, onder zeer ruime belangstelling met een gasttraining voor jeugd en volwassenen, de nieuwe dojo van de Lichterveldse judoclub.

“Eerder op het jaar werd de vernieuwde sportsite al officieel geopend, maar de bloeiende Lichterveldse judoclub wilde de nieuwe dojo ook sportief inhuldigen. “En wie konden we daar beter voor uitnodigen dan olympiër Dirk Van Tichelt, die in 2016 in Rio de Janeiro, een bronzen plak wist binnen te halen voor ons land in de categorie -73 kilogram”, legt hoofdtrainer Franky Dereere uit. “We onderhouden goede banden met de judoclub van Dirk in Brecht en een aantal van onze leden kent hem persoonlijk. Zo ging de bal aan het rollen en we zijn trots dat we de Beer van Brecht hier in onze nieuwe stek mogen ontvangen.”

“De twaalfvoudig Belgisch judokampioen en bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen in 2016, gaf er een gasttraining aan de jeugd en later op de avond aan de volwassenen. Dirk Van Tichelt demonstreerde in aanwezigheid van tal van bevriende clubs, publiek en het lokaal bestuur, tijdens deze galatraining, zijn technieken. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat veel jongeren die avond goed gaan hebben geslapen, want de training was met een zware opwarming, niet van de poes. Ook bij de volwassenen zagen we er na enige tijd heel wat puffen. De Beer van Brecht legde er nogal de pees op. Na afloop ging Dirk graag met iedereen op de foto en genoot hij samen met de vele aanwezige judoka’s, fans en burgemeester en schepenen, van een prachtige receptie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio