Komiek Lionel Dekeyser brengt vereenzaamden en alleenstaande senioren aan het lachen

FOTO & VIDEO. Nieuw seizoen ‘De Gezellige Tallore’ van start

De Gezellige Tallore, een project gedragen door het Sociaal Huis met de hulp van een groep enthousiaste vrijwilligers, is een nieuw werkjaar begonnen. En hoe…. Zowel in ‘d Oude Schole als in zaal De Mokkernoare stappen deze maand, vereenzaamde senioren en alleenstaanden, dankzij komiek Lionel Dekeyser al lachend door het leven. De Zevekotenaar wist in een handomdraai de ganse zaal op zijn hand te krijgen maar ook met zijn grappen en grollen en diverse typetjes, de senioren hun lachspieren aan het werk te zetten.

Zevekotenaar Lionel Dekeyser zorgt als boerin voor de nodige lachsalvo's bij de senioren. Foto: Eric Vanhooren

De Gezellige Tallore is een uniek project dat gedragen wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers die ondersteund worden door het Sociaal Huis. Bedoeling is om senioren, eenzamen en alleenstaanden met elkaar in contact te brengen, zodat zij het sociaal contact met alles wat er reilt en zeilt in de gemeente niet verliezen. Daarnaast worden ze tweemaal in de maand verwend met een gezonde maaltijd en een gezonde portie amusement als levenselixir.

Lekkere gezonde maaltijd

De maaltijden vinden telkens plaats in ‘d Oude Schole in Bovekerke en in zaal De Mokkernoare op de wijk De Mokker in Koekelare en dit telkens om 11u30. “We kiezen ervoor om de aanwezige senioren telkens op een lekkere gezonde maaltijd te trakteren die niet zo eenvoudig te bereiden is voor een alleenstaande senior”, onderstreept Stijn Ramboer (SP.A), schepen van Sociale Zaken en Gezin. “En voor wie geen vervoer heeft hebben we ook een oplossing, want sinds deze week beschikt het Sociaal Huis over een minibusje, die op aanvraag, de senioren van en naar De Gezellige Tallore brengt. Zo hopen we ook onze minder mobiele en eenzame senioren uit hun kot te lokken naar onze gezellige middag.”

De maaltijd zelf zal steeds bestaan uit soep, een hoofdgerecht en een dessert, dit voor de schappelijke prijs van acht euro per persoon. Dranken worden apart aangeboden en worden verkocht aan zeer schappelijke prijzen. “Om dit mooie project te kunnen doen slagen doen wij beroep op een groep van een tiental enthousiaste vrijwilligers en we zijn hen dan ook heel dankbaar. Zij staan immers in voor het klaarmaken van de zaaltjes, de bediening, de sfeer, het opruimen, enz.”, besluit Schepen Stijn Ramboer. Zonder hen en de inzet van onze medewerkers zou dit project niet haalbaar zijn.”  

 Wil je er de volgende keer bij zijn? Dat kan, reserveren kan tot twee dagen voor de maaltijd via het Sociaal Huis Koekelare op 051-58.10.01 of aan  het onthaal. Er kan ook vervoer worden geregeld voor twee euro heen en terug.

 

Programma 2019

  • 18 oktober Bovekerke & 22 oktober De Mokker - Ossetong in champignonsaus met erwtjes en puree – ontspanning Guido Wauters.
  • 22 november Bovekerke & 26 november De Mokker - Worst met hutsepot – Bingo (chocoladefiguren)
  • 17 december De Mokker & 20 december Bovekerke - Hertenragout - Kerstman (Lukken)

Programma 2020

  • 17 januari Bovekerke  & 24 januari - Hespenrolletjes – accordeonist Wilfried Declerck
  • 21 februari Bovekerke & 25 februari De Mokker - Konijnenrug – zangeres Kira Corner
  • 20 maart Bovekerke & 24 maart De Mokker – Varkenswangetjes – Rik Dubois
  • 17 april Bovekerke & 28 april De Mokker – Vol-au-vent –Muziek Quiz
  • 15 mei Bovekerke & 26 mei De Mokker – Vispannetje – Volksspelen
  • 19 juni Bovekerke & 23  juni De Mokker – Stoofvlees met frietmobiel – zangeres Nici Martinez

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio