Ook een voorleesmoment voor kids met als thema ‘Sinterklaasverhalen

25 jaar bibliotheek strikt Manu Adriaens met lezing ‘De Waterski’s van Pastoor Munte’

25 jaar bibliotheek strikt Manu Adriaens met lezing ‘De Waterski’s van Pastoor Munte’

Journalist Manu Adriaens komt vertellen over vijftig jaar iconen van het kleine scherm. Foto: IF

Lichtervelde - In het kader van de grote voorleesweek wordt ook in de Lichterveldse bib een voorleesmoment voor kinderen georganiseerd rond het thema ‘Sinterklaasverhalen’. Daarnaast wisten de verantwoordelijken van de bib in samenwerking met de SAR, Manu Adriaens voor een lezing te strikken in OC De Schouw.

De Sinterklaasverhalen worden op vrijdag 22 november door de voorlezers van de bibliotheek gebracht van 18 tot 19 uur. De inkom is gratis en het doelpubliek zijn kinderen van 3 tot 6 jaar.  

‘De Waterski’s van Pastoor Munte’

In het kader van 25 jaar bibliotheek Lichtervelde, is er op woensdag 20 november een lezing door journalist Manu Adriaens (60) in O.C. De Schouw. Aanvang om 14 uur.

Manu Adriaens (31 juli 1959) is journalist en werkt zowel voor de schrijvende pers als voor audiovisuele media. Hij maakte enkele televisiedocumentaires en leverde ook bijdragen aan diverse radioprogramma's van de openbare omroep. Hij is de auteur van een dertigtal boeken over uiteenlopende onderwerpen. Zo schreef hij onder meer in opdracht van de VRT het officiële jubileumboek 'Blijven kijken!' naar aanleiding van vijftig jaar Vlaamse televisie.

Het is de voorlaatste activiteit in het kader van 25 jaar bibliotheek. De lezing brengt onder de noemer ‘De Waterski’s van Pastoor Munte’, een beeld van vijftig jaar televisie. Legendarische televisiefiguren als weerman Armand Pien, presentator Tony Corsari, kindervriend Nonkel Bob, enz. worden opnieuw tot leven gewekt in een boeiende causerie. 

De activiteit is een samenwerking van de bib en de Senioren Adviesraad (SAR). De inkom bedraagt vijf euro gratis koffie inbegrepen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio