Derde editie minivoetbaltornooi met twee nieuwe jeugdploegen een succes

Derde editie minivoetbaltornooi met twee nieuwe jeugdploegen een succes

Het was een drukte van jewelste afgelopen zondagnamiddag in de sporthal van Eernegem. Jeugdspelers maakten er in de categorie U9 kennis met het minivoetbal, luid aangemoedigd door ouders en sympathisanten. Foto: Eric Vanhooren

Ichtegem - In de sporthal van Eernegem waren er opnieuw negen ploegen van de partij op het derde minivoetbaltornooi voor jeugdploegen U9 van Voetbal Vlaanderen.

Een dikke pluim voor alle trainers die jonge spelers de kans geven om kennis te maken met de minivoetbalport. “Onze spelertjes uit onze Techniek school waren  heel enthousiast om voor de eerste maal deel te nemen”, wist een van de bestuursleden van Home Design Eernegem te vertellen. “Vooral fun beleven is een van de hoofdzaken.”

In de periode september tot en met december 2019 wordt in samenwerking met een club, maandelijks één minivoetbaltornooi voor de leeftijdscategorie U9 georganiseerd door Voetbal Vlaanderen.

Vijf tegen vijf 

Bij de U9 wordt gespeeld volgens hetzelfde principe als bij de U11. De wedstrijd bestaat uit vier aparte mini-wedstrijdjes van 13 minuten. Na elke periode van 13 minuten wordt de score terug op 0-0 geplaatst. Belangrijk om weten is dat Indien een ploeg drie corners verwerft, er bij de U9 geen schepcorner volgt, maar wel een strafschop.

Met de opstart van de U9 competitie kunnen jeugdspelers reeds op jonge leeftijd kennis maken met het indoorvoetbal. Het format (vijf tegen vijf) sluit perfect aan bij het veldvoetbal, waar ook vijf tegen vijf gespeeld wordt bij U9.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio