FOTO. Fenomenale Sinterklaasshow in zaal De Burgersgilde

De Sint en zijn Pieten zijn in het land en dat doet veel kinderhartjes sneller slaan. Zo ook in de accordeongemeente Lichtervelde, waar de Sint afgelopen zondag er per trein arriveerde en er zijn intrede maakte onder muzikale begeleiding van harmonie De Burgersgilde. Stoetsgewijs ging het richting zaal De Burgersgilde, waar de Sint en zij Pieten werden getrakteerd op een fenomenale Sinterklaasshow.

Het is een mooie traditie die reeds jaren bestaat: de harmonie De Burgersgilde gaat samen met alle kinderen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten gaan opwachten aan het station. Veel fonkelende oogjes, zenuwachtige hartjes, opwindende kreetjes als Sinterklaas en zijn Pieten van de trein stappen en via de trappen naar hen toekomst. Vandaar gaat de Sint samen met alle kinderen en begeleid door de Harmonie richting zaal Burgersgilde. En dit jaar was dit niet anders. Meer zelfs, met harmonie De Burgersgilde marcheren er voor het eerst vijf nieuwe leden mee, strak in het pak: de jongste telgen van de trommelaarsfamilie! Een beetje oefenen is het wel, dat links- rechts, links- rechts, in een gestaag tempo. Maar oefening baart kunst! Achter de muzikanten dansen de rode ballonnen uitbundig mee, aan de hand van al dan niet uitbundige kinderen en hun ouders! De ene al enthousiaster dan de ander, het ene hartje slaat al wat sneller dan het ander….

Optredens en meezingen

Een gearriveerd aan zaal De Burgersgilde staan daar ook kindjes hem op te wachten en wacht de Sint en zijn Zwarte Pieten een groots feest. Er zijn tal van optredens, er is een clownsduo en het JEL, Jeugd Ensemble Lichtervelde speelt Sinterklaasliedjes. Dus meezingen is de boodschap.

En de zak van Sinterklaas zit natuurlijk boordevol snoep en cadeautjes. Voor het huiswaarts gaan kreeg iedereen nog een zak vol lekkers en natuurlijk had de Sint ook voor elk kind een geschenkje bij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio