‘Miss Chanel’ komende zaterdag en ‘Marcelino & Friend’ komende zondag zijn muzikale gastvrouw – en gastheer

Uitbaters café ‘Ons Huis’ Ichtegem serveren ieder weekend livemuziek

Steven Soens (48: "Tien jaar heb ik de boot afgehouden, maar toen een carrièreswitch voor ons beiden zich opdrong, kon ik niet langer neen zeggen en stap mee in het caféverhaal van John Mahieu. Een trouwcadeau, waar hij al jaren naar uitkijkt. En geloof het of niet....we gaan ervoor en zitten beiden boordevol plannen!" Foto: Eric Vanhooren

Ichtegem - Sinds augustus 2019 heeft café Ons Huis met Steven Soens (48) en John Mahieu (54) nieuwe sympathieke uitbaters. Een hele verademing voor het dorp van de Gordienenkiekers, want zij zorgen voortaan in het anders zo rustige Ichtegem, met het serveren van live muziek, ieder weekend voor een gezellige dansnamiddag en een gezonde portie sfeer en ambiance. Ook karaoké- en fans van travestietenshows komen er aan hun trekken.

Café Ons Huis gelegen Engelstraat 1, is nu al een publiekstrekker in de regio, want John en Steven doen er alles aan om hun klanten te verwennen. "We mikken op een cliënteel van middelbare en oudere leeftijd, want we behoren nu eenmaal zelf tot die categorie", lacht Steven, geboren in Waregem. Zijn kompaan John komt uit Oostende. En wie een nieuwe zaak opstart heeft ook een beschermengel of peter en meter. In het geval van John en Steven kunnen zij rekenen op de steun van meter Tina Rosita en peter Rudy Sullivan, twee rasartiesten en ambiancemakers in hart en nieren.

Horeca-ervaring

Beiden waren al een tijdje op zoek naar een gepaste zaak, want enige horeca-ervaring deden ze onder andere op in Koekelare, waar ze nog samen zo’n anderhalf jaar café Het Vraagteken runden. "Er was nogal wat onzekerheid of de huurovereenkomst daar zou kunnen verder gezet worden en na rijp overleg kozen we met café Ons Huis in Ichtegem, appels voor ons geld in plaats voor een onzekere toekomst in ’t Vraagteken in Koekelare”, vertelt Steven Soens, voorheen tien jaar actief als bewakingsagent. John Mahieu werkte 23 jaar lang in de thuiszorg en bracht na al die jaren op het laatst de problemen van zijn klanten mee naar huis. Mensen die zwaar ziek werden en/of in de steek gelaten werden door hun familie, al die problemen begonnen serieus door te wegen op onze relatie. En ook mijn mama werd alsmaar meer hulpbehoevend, zodat ik meer tijd voor haar moet vrijmaken. Ze woont nu bij ons in en dat is de max.

"Er zijn hier verschillende cafés op en rond de markt, elk met een eigen concept", klinkt het bij John eb Steven. "En die diversiteit maakt net het verschil en zo leuk om er in te vliegen. Ik ben van mening dat we elkaar perfect kunnen aanvullen. Wij mikken op een cliënteel van middelbare en oudere leeftijd, want we behoren nu eenmaal zelf tot die leeftijdscategorie.”

Première

“We zijn niet over een nacht ijs gegaan toen we hier instapten”, benadrukken John en Steven. “Ons Huis is een prachtig groot café die tal van mogelijkheden schept. Vandaar dat wij ons niet alleen willen beperken tot de uitbating van een doodgewone volkscafé. Wij willen onze klanten iets meer bieden dan het schenken van een pintje, een koffie, enz.”

Hoe willen jullie het dan aanpakken, zo vroegen we hen op de man af. “Wel naast de inmiddels opgestarte tapbiljartclub en ons clubje van huiszangers en zangeressen waartoe de zangers Dick Presley, Kenny en Ambi John alsook zangeres Jeanine behoren, lag het idee eigenlijk verder gedeeltelijk voor de hand”, legt Steven uit. “Gezien John in het verleden reeds in diverse travestieshows zijn opwachting maakte als Miss Chanel, is het zonneklaar dat hij die draad opnieuw opneemt en op regelmatige basis z’n show brengt in eigen huis en daarnaast ook af en toe collega’s uitnodigt. De première van zijn show is op zaterdag 7 december. Aanvang 20 uur en de inkom is zoals steeds gratis. En dat voorzien wij verder elke eerste zaterdag van de maand.”

“Op vrijdagavond pakken we uit met een discobar en iedereen kan zich dan aan een danspasje wagen. We mikken vooral op de Nederlandstalige klassiekers en op andere zaterdagavonden (niet de eerste van de maand) komen plaatselijke zangers en zangeressen het beste van zichzelf geven. We durven ze te bestempelen als onze eigen huisartiesten."

Live muziek

"Op zondagnamiddag mikken we resoluut op een ouder publiek en brengen we live muziek met bijvoorbeeld een accordeonspeler of orgelist en/of keyboardspeler met zanger en/of zangeres. Zo hebben we komende zondag ‘Marcelino & Friend’ als muzikale gasten. Zij brengen vooral Nederlandstalige covers vanaf de jaren ’60 tot heden, maar zijn ook niet vies om songs te vertolken van kleppers als Engelbert Humperdinck, Tom Jones, Paul Anka, Elvis, enz. Aanvang 16 uur”, geeft Steven ons nog mee. “Tot slot is ook John vertrouwd met de showbusiness en heeft hij een eigen cd uitgebracht onder zijn artiestennaam Ambi John.”

“Al onze activiteiten gaan we op natuurlijk ook op Facebook posten en via een bord buiten op straat aankondigen. Zo staan nu volgende optredens al op de agenda: 07 december première van Miss Chanel, 08 december Marcelino & Friend, 15 december Luc Valentino, 29 december en 16 januari en 9 februari Jeadar.”

Op weekdagen kan je in Ons Huis terecht voor een gezellige babbel of een partijtje tapbiljart. En wie mijmert over de muzikale jaren 50, 60, 70 en andere, kan er twee antieke jukeboxspelers gaan bewonderen. Op maandag is de zaak gesloten. “We mikken wel op een ouder publiek (dertig of veertigers), maar uiteraard is iedereen – ook de jonge gasten – hier hartelijk welkom. Voor ons schijnt de zon voor iedereen", ronden Steven en John deze babbel enthousiast af."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio