‘Kerstmis samen vieren’ nieuwe single Geert Denna

‘Kerstmis samen vieren’ nieuwe single Geert Denna

Zanger Geert Denna toont trots zijn allereerste kerstsingle: 'Kerstmis samen vieren'. Komende zaterdag presenteert hij zijn kersverse boreling tijdens een spaghetti-avond in de feestzaal van Campus Eureka aan zijn fans en alle muziekliefhebbers. Foto: Eric Vanhooren

Torhout - De Torhoutse zanger Geert Deleu beter bekend onder zijn artiestennaam ‘Geert Denna’ (foto), stelt komende zaterdag 7 december in de feestzaal van Campus Eureka, gelegen in de Rijselstraat, zijn nieuwste single ‘Kerstmis samen vieren’, voor aan het grote publiek.

Geert Denna, 51 lentes jong voorstellen hoeft eigenlijk nog nauwelijks, want de Torhoutenaar wonende in de Gitsstraat, schuimt als artiest al decennia lang gans Vlaanderen af. En overal waar hij het podium bestijgt is er ambiance.

Baard in de keel

De in Moorslede geboren entertainer (23.09.1968) heeft de muziekmicrobe al van kindsbeen af te pakken. Op zesjarige leeftijd speelde hij al trommel en gedurende veertien maakte hij deel uit van de fanfare gespeeld. De man drumde ook ruim acht jaar.

Op 10 jarige leeftijd deed Geert al mee aan zangwedstrijden waar hij met het liedje ‘Pappie ik zie tranen in je ogen’ enkele keren de hoofdprijs wist te behalen. “Het is op een van die zangwedstrijden dat ik door Eddy uit Kluisbergen werd ontdekt en mij onder zijn hoede nam en voor optredens zorgde onder de naam Geertje”, herinnert Geert Denna zich nog levendig precies alsof het pas van gisteren geleden is. “Maar enkele jaren later kreeg ik de baard in de keel en moest noodgedwongen wegens die stemovergang stoppen. Op mijn achttiende sloop ik dankzij Eddy uit Kluisbergen op kousenvoeten stilaan het zangwereldje terug binnen.”

“En met succes, want zowel zaaluitbaters als organisatoren van feestevents vonden opnieuw de weg naar mij en het ene optreden na het andere volgde”, vervolgt Geert Denna. “Ik werd als ‘zanger Geert’, steeds meer en meer bekend Geert bekender en bracht in 2004 mijn allereerste full cd uit bij Guido Van Hooreweder van Snowball Records.”

Eerste kerstsingle

Ondertussen heeft Geert vier full cd’s uitgebracht. Met de ‘kangoeroedans’ in 2010 wist Geert een groot succes te boeken en werd nog meer gevraagd. In 2018 bracht Geert zijn maxisingle cd uit getiteld ‘In deze zomernacht’, waarop drie mooie liedjes prijkten.

Maar na al dat harde werk volgt nu de kers op de taart en brengt hij eind deze week zijn allereerste kerstsingle ‘Kerstmis samen vieren’ uit, in samenwerking met RS muziek.

“Ja, ik heb een totaal nieuw nummer beet en daar ben ik heel blij om”, vertelt Geert Denna laaiend enthousiast. “Ik kreeg het nummer aangeboden na een optreden in Sint-Niklaas. Het gaat over een zwerver en over iemand die alleen is. Een heel toepasselijk nummer, want in deze tijd van het jaar en de feestdagen in zicht, zijn zwervers zeker maar ook veel alleenstaanden eenzaam, want ze hebben niemand waar ze terecht kunnen om Kerst en Nieuwjaar te vieren.”

“Patrick Weemaes, tekstschrijver van het nummer, woont in Sint-Niklaas en hij zat tijdens mijn optreden in de zaal. Na afloop kwam de man bij en zei doodleuk: ‘ik heb een prachtig kerstnummer geschreven voorzien van  muzikale ondersteuning door Johny Neirinck voor jou. Het is echt op je lijf geschreven.’ Hij stuurde me tekst en band en zowel mijn partner Anna Verhaeghe als ik zelf waren er meteen van onder de indruk”, vervolgt Geert Denna, die in het dagelijkse leven zijn kost verdiend als busbegeleider en middagtoezichter in BS Eureka, gelegen in de Rijselstraat 110 in Torhout. “Enige voorwaarde dat Patrick stelde was dat ik het zou opnemen en uitbrengen en hij uiteraard ook het afgewerkt product zou krijgen. Ik nam contact op met RS-muziek om in samenspraak met Jacques Kerkhofs van ARS – die het meteen ook zagen zitten – het nummer in de ARS soundstudio in Houthalen op te nemen. En nu is het zover.”

Spaghetti-avond

Om de nodige ruchtbaarheid aan de geboorte van deze eerste kerstsingle ‘Kerstmis samen vieren’ te geven, organiseert Geert een spaghetti-avond voor zijn fans en alle muziekliefhebbers die houden van sfeermuziek. De avond wordt naast het optreden van Geert Denna zelf, ook gekruid met ander artistiek talent. Zo treden komende zaterdag 7 december 2019 er ook op: Christina Loreena, Louis Ray, Lindy V, Nicolas en Conny.

Deelnemen aan de spaghetti-avond en de show kost 12 euro per volwassene. Kinderen tot 12 jaar betalen zeven euro. De inkom voor de show alleen bedraagt zeven euro. Reserveren om mee te smullen is verplicht. Dit kan via 0476-26.91.18 of 0494-52.52.00. De deuren van de feestzaal van Campus Eureka in Torhout gaan open om 16u30.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio