Ruim 66.000 euro voor tractor, zoutstrooier en sneeuwschuif

Ruim 66.000 euro voor tractor, zoutstrooier en sneeuwschuif

Het spiksplinternieuw materaal werd in de gemeentelijke loods aan het recyclagepark door schepen Dirk Ampoorter en de mensen van de technische dienst. In Koekelare zijn ze klaar om de komende winterellende te bestrijden. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De winter staat voor de deur en het gemeentebestuur Koekelare laat niets aan te wensen over, het wil een eventuele winterprik voor zijn en investeert ruim 66.000 euro in de aankoop van een nieuwe tractor, zoutstrooier en sneeuwschuif.

“De winter staat voor de deur en wellicht krijgen we binnenkort een winterprik en krijgen we de komende maanden te maken met gladde wegen, hagel en sneeuwval”, steekt schepen Dirk Ampoorter (SP.A), bevoegd voor openbare werken van wal. “Als dienst openbare werken en technische dienst moeten we ons daar tegen wapenen om te kunnen ingrijpen en de wegen net alsook de fietspaden sneeuwvrij en berijdbaar te maken.”

“Wij hebben om en bij de 67.000 euro geïnvesteerd in nieuw rollend materiaal, zodat we klaar zijn om de winterellende tegen te gaan. We hebben een nieuwe tractor, zoutstrooier en sneeuwschuif aangekocht. De zoutstrooier van groot kaliber is voor de wegen, maar we hebben ook en dit voor de eerste keer geïnvesteerd in de aankoop van een aparte kleinere zoutstrooier voor de fietspaden”, vervolgt schepen Ampoorter. “Steeds meer mensen maken verplaatsingen met snelle fietsen en bij ijzel en sneeuw is het van belang om naast de wegen ook de fietspaden ijzel- en sneeuwvrij te maken. Deze machine is ook zuiniger in het gebruik van strooizout”, geeft Patrick Jonckheere van de wegendienst ons nog mee.

Samenwerking

“Vorig jaar zijn we negen keer moeten uitrukken. Deze winter werken we voor het eerst samen met het Agentschap Wegen en Verkeer. Zij sturen ons een bericht als hun vrachtwagens uitrijden om te strooien. Dit is een indicatie om zelf van start te gaan”, besluit schepen Dirk Ampoorter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio