Fakkeltheater serveert ‘Vergeet mij niet’ met Carry Goossens in een glansrol

Fakkeltheater serveert ‘Vergeet mij niet’ met Carry Goossens in een glansrol

Acteur Carry Goossens zet in het toneelstuk 'Vergeet mij niet' een indrukwekkende prestatie neer. Volgens collega's die hete stuk reeds gezien hebben is het vermoedelijk de strafste acteerprestatie van Carry Goossens, die in het verleden schitterde als Oscar in FC De Kampioenen. Foto: IF

Koekelare - VERGEET MIJ NIET, een passende titel voor het indrukwekkende theaterstuk dat gaat over een oudere man die met de verschrikkelijke hersenziekte ‘dementie’ te maken krijgt. Een theaterstuk van Manu Jacobs in een regie van Rikkert van Dijck dat niet snel te vergeten is.

Herman is een oude weduwnaar die zich verscholen houdt in de vertrouwde omgeving van zijn huis. Het weinig contact met de buitenwereld komt van zijn kleinzoon, Stan. Deze twee handen op één buik banen zich samen een weg door alle praktische beslommeringen die de ouderdom met zich meebrengt.

Wanneer Herman langzaamaan door dementie ingekapseld wordt, wordt de eens zo vertrouwde grootvader-kleinzoon-relatie bestrooid met nieuwe en onbekende hindernissen. De ziekte vervult Herman, ze flirt als het ware met hem. Ze ontneemt hem structuur en geeft chaos in de plaats. In de zoektocht van Stan naar zijn grootvader van vroeger, blijkt humor het beste bindmiddel tussen deze twee generaties.

De personages worden schitterend vertolkt door Carry Goossens die de rol van Herman op zich neemt, Manu Jacobs die naast het schrijven van het verhaal ook nog eens de kleinzoon Stan vertolkt en Ann De Winne die de dementie weer geeft. Carry Goossens zet een enorme prestatie neer. Hoe hij Herman neerzet als een man met een goede dosis humor die in het begin de dementie probeert weg te duwen, maar na een tijd ontdekt dat dit niet langer te ontkennen is, is imponerend.

Info

Een organisatie van cultuurdienst Koekelare.

Waar? Cultuurzaal De Balluchon, Moerestraat 19, 8680 Koekelare

Wanneer? Zondag 9 februari 2020 van 14:30 - 16:00

Tickets:

Toegangskaarten zijn te bekomen aan de prijs van 13 euro per stuk en zijn te reserveren via http://www.ticketwinkel.be .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio