Derde editie gepland op zaterdag 19 december 2020

Tweede ‘X-Mass’-trail brengt zevenduizend euro op voor twee goede doelen

Tweede ‘X-Mass’-trail brengt zevenduizend euro op voor twee goede doelen

De organisatoren en het gemeentebestuur met burgemeester Patrick Lansens (SP.A) en schepen van sport Jan Lievens (Open VLD), overhandigen de cheque van 3500 euro aan de vertegenwoordigers van de gekozen goede doelen: MUG Heli & Revalidatiecentrum 't Veld in Aartrijke Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De tweede editie van de X-MAS Trail in Koekelare welke plaatsvond op 21 december laatstleden is opnieuw uitgegroeid tot een overdonderend succes. De initiatiefnemers mochten meer dan duizend deelnemers verwelkomen en dat leverde maar eventjes zevenduizend euro in het totaal. Bedrag dat naar twee goede doelen gaat.

Op de nieuwjaarsreceptie van Moscou Leeft werd een en ander duidelijk en werd de opbrengst van de ‘X-Mass’-trail editie 2019 bekend gemaakt. Er werd blijkbaar druk gewerkt om de foutjes uit de eerste editie weg te werken want het parcours, dat ook een aantal wijzigingen bevatte, was deze keer zeer goed aangeduid, dankzij Wandelclub Koekelare.

Ruim duizend deelnemers

Het aantal deelnemers, dat opnieuw hoger lag dan duizend, werd bij de start  vlot bediend door Tempo Koekelare en enthousiast opgewarmd door fitnesscoach Delphine Steelandt van VIP-FIT. Eens de opwarming achter de rug, vertrok het bonte gezelschap voor een leuke loop of wandeling langs en door allerlei gebouwen, scholen en bedrijven in de mooie en sportieve landelijke Fransmansgemeente Koekelare, hier en daar voorzien van de nodige obstakels/springkastelen én muzikale/culinaire animatie; zodat de deelnemers welgemutst aan konden komen op de sfeervolle Kerstmarkt in centrum van Koekelare. Daar kregen de deelnemers een goodiebag na een passage op het podium.

Het werd een puike editie, mede dankzij de inzet van Moscou Leeft en het Feestcomité Koekelare. En het allerbelangrijkste….  Aan de X-Mass-trail zijn twee goede doelen gekoppeld: de MUG-Heli en het revalidatiecentrum ’t Vled in Aartrijke. Beiden krijgen elk 3.500 euro.

Editie 2020

Na een eerste evaluatie van de tweede editie kondigden de organisatoren met rots aan dat er ook dit jaar een derde editie komt. Geen twee zonder drie denken ze in Koekelare. En als alles zijn normale verloop kent staat een derde X-Mass-trail op het menu. Noteer nu alvast in uw agenda: zaterdag 19 december 2020!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio