Open Liberaal Koekelare is strijdvaardig en gaat voor een open en eerlijk beleid

Na sabbatjaar geeft team Henk Dejonghe strijd niet op

Na sabbatjaar geeft team Henk Dejonghe strijd niet op

Het bestuur met staand v.l.n.r. Tony Logghe, Bart Vermote, Henk Dejonghe en Frank Logghe. Zittend v.l.n.r. Demis Delaeter, Maria Vanryckeghem, Viviane Vanoverbeke en Ann Volckaert-Taveirne. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Kopman Henk Dejonghe en zijn medecompagnons van Open Liberaal Koekelare, kregen bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen een serieuze tik die bij lijsttrekker Dejonghe diepe wonden heeft geslagen. Maar na een sabbatjaar van bezinning heeft Open Liberaal Koekelare zich weten te herbronnen en structuur voor de partij uitgewerkt. Open Liberaal Koekelare stelde in feestzaal Den Oever zijn bestuur voor. Kopman is en blijft Henk Dejonghe. Het team gaat voor een open en eerlijk beleid en wil in 2024 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. We zijn strijdvaardigfer dan ooit klinkt het in de rangen van Open Liberaal Koekelare.

"We geven de strijd niet op en na een sabbatjaar hebben we de partij structuur gegeven. Onze partij gaat voor een open en eerlijk beleid", opent voorzitter Dejonghe. “Iedereen weet dat Open Liberaal Koekelare is ontstaan uit onvrede net voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ze zag het levenslicht toen bepaalde lokale politici het nodig vonden om mij en mijn medekandidaten een ezelsstamp te verkopen en een mes in de rug te steken", stelt voorzitter Henk Dejonghe, doelende op de breuk met Open VLD die hij niet bij naam vermeldt. "Meer wil ik daar niet over kwijt, want met modder gooien kan je altijd maar waar houdt het dan op? Het was een pijnlijke ervaring maar dit hoofdstuk is nu definitief afgesloten en onze blik is nu gefocust op de toekomst.”

Geen binding met een nationale partij

“De partij Open Liberaal gaat voor een Open en Eerlijk beleid en heeft geen enkele binding met een nationale partij”, stelt Henk Dejonghe kordaat. “Met de partij Open Liberaal behaalden we bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zeven procent van de stemmen, zijnde 443 lijststemmen. Dit waren er precies 12 te kort voor de eerste zetel.” 

“We hebben ondertussen onze wonden gelikt, structuur gegeven aan onze partij en we laten ons niet doen en gaan de strijd aan”, vervolgt Henk Dejonghe, oprichter van Open Liberaal Koekelare. “Ons bestuur bestaat uit vijftien voortrekkers die er van het eerste uur bij waren. En uiteraard staan wij open voor nieuwe mensen die de partijwerking mee willen helpen uitbouwen en de liberale waarden hoog in het vaandel dragen.”

Bestuur

Voorzitter Open Liberaal is Henk Dejonghe. Hij is 53 jaar, wonende in de Stationsstraat 24 maar momenteel wegens bouwwerken in de Oostmeetstraat 59. Henk Dejonghe is gehuwd met Petra Vanslambrouck en vader van Kevin, Thomas, Jens en Niels. Beroepshalve is hij stedenbouwkundig medewerker in het Brugse architectenbureau Jonckheere ir-architecten bvba. Dejonghe was 18 jaar gemeenteraadslid en lijsttrekker van Open Liberaal 2018. Eerste ondervoorzitter is Ann Volckaert-Taveirne, 54 jaar, wonende in de Gistelstraat 8. Ann is getrouwd met Marc Volckaert, thuisverpleegkundige, bestuurslid ABS Koekelare en lid van de landbouwraad. Samen met haar man zijn ze al diverse jaren actief binnen de liberale familie. Ann stond op de tweede plaats bij Open Liberaal in 2018. Tweede ondervoorzitter is Tony Logghe. Tony is 45 lentes jong en woont in de Sterrestraat 68. Hij is ongehuwd en beroepshalve werkt hij als kok in restaurant Padrone te Ichtegem. Tony Logghe is al diverse jaren actief binnen de liberale familie en stond bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 op de derde plaats bij Open Liberaal in 2018. Secretaris en ledenbeheerder van de nieuwe partij is de 22-jarige Demis Delaeter. Hij woont in de Ichtegemstraat 36/5, is ongehuwd en werkt als bediende bij de Okay - Colruyt Group. Demis stond op de elfde plaats bij Open Liberaal in 2018.

Voor de centen van Open Liberaal Koekelare zorgt voortaan Frank Logghe. De nieuwe penningmeester is 52 jaar oud en woont in de Moerestraat 220. Hij is de vader van Robin en Jana en beroepshalve is hij onderhoudstechnieker en uitbater van restaurant-feestzaal Den Oever. Frank is oprichter van minivoetbalclub Den Oever, medeoprichter en bestuurslid van MTC Doeveren en al diverse jaren actief binnen de liberale familie. Frank Logghe was lijstduwer bij Open Liberaal in 2018. PR- en logistiekverantwoordelijke binnen de nieuwe partij is Gaby Simoens. Hij is 64 jaar oud en woont in Ter Heide 2a. Hij is de partner van Viviane Vanoverbeke en vader van Koen. Beroepshalve komt hij aan de kost als productiemanager. Gaby is voorzitter van De Ware Sportvrienden Vladslo en bestuurslid van de vriendenkring bloedgevers Koekelare. Gaby die al jaren actief is binnen de liberale familie, stond bij de vorige verkiezingen op de zeventiende plaats bij Open Liberaal in 2018.

Naast deze bestuursfuncties wordt het bestuur verder aangevuld met: Marie José Anthierens, (63), wonende Zuidstraat 77, gehuwd met Hubert Costenoble en mama van Pieter, Koen en Mieke. Ze is landbouwster in hart en nieren, bestuurslid ABS Koekelare alsook  lid van Vrouwen ABS. Stond op de achttiende plaats bij Open Liberaal in 2018. Thomas Lauwyck, 27 jaar, wonende Geuzenstraat 7. Hij is de zoon van Joost Lauwyck en Eline Pommé, zaakvoerders Autobedrijf Joost. Beroepshalve komt hij aan de kost als  tuinaanlegger. Stond op de vijfde plaats bij Open Liberaal in 2018.

Volgende in het rijtje is Pascal Lust, 49 jaar, wonende Tuinwijk 44 en gehuwd met Lindsay Vanhoverbeke. Hij is de kleinzoon van Pierre Lust (één van de Oostendse liberale voormannen en boegbeelden). Pascal is de vader van Kiandro, Liam, Mila en wordt binnenkort opnieuw papa. Hij werkt als arbeider in de Banket en Bakkerijsector. Stond op de negende plaats bij Open Liberaal in 2018. Maakt ook deel uit van het bestuur: Johan Luypaert, 56 jaar, wonende Belhuttebaan 41, gehuwd met Conny Vandewoude en vader van Sarah en Jorijn. Hij is vrachtwagenchauffeur en stond op de zevende plaats bij Open Liberaal in 2018. Volgende in het rijtje is Lindsay Vanhoverbeke, 36 jaar lentes jong, wonende Tuinwijk 44, gehuwd met Pascal Lust en mama van Kiandro, Liam en Mila. Lindsay is hoogzwanger en verwacht heel binnenkort een dochtertje. Beroepshalve werkt ze als poetshulp. Ze stond op de achtste plaats bij Open Liberaal in 2018. Ook Viviane Vanoverbeke zetelt in het bestuur. Ze is 59 jaar en woont Ter Heide 2a. Viviane is samenwonend met Gaby Simoens en moeder van Stefan. Daarnaast is ze bestuurslid van de vriendenkring van bloedgevers Koekelare, medewerker van De Gezellige Tallore en CM-vrijwilliger. Stond op de zestiende plaats bij Open Liberaal in 2018 Het rijtje vrouwen wordt verder nog aangevuld met Maria Vanryckeghem, 64 jaar, wonende Korkentapstraat 35, gehuwd met Remi D’hulst, moeder van Verena, Laurenzo, Isabelle en Lieselotte. Ze is huishoudster en bestuurslid VFG Koekelare, bestuurslid vriendenkring bloedgevers Koekelare, inrichtster rommelmarkten Koekelare. Stond op de 12e plaats bij Open Liberaal in 2018. Tot slot kleuren nog twee mannen de bestuursrangen, het zijn Bart Vermote, 30 jaar, wonende Clevenstraat 8, ongehuwd, arbeider, zelfstandig tuinaanlegger en Wim Vermote, 31 jaar, wonende Burg. Van Ackerstraat 4, ongehuwd, arbeider. Wim stond op de 13e plaats bij Open Liberaal in 2018.

Ledenwerving & activiteiten

“Ondertussen zijn de lidkaarten 2020-2023 van Open Liberaal beschikbaar”, zo stellen voorzitter Henk Dejonghe en penningmeester Frank Logghe nog in koor. ”Wie wenst lid te worden van Open Liberaal, betaalt hiervoor slechts 10 euro en lidkaarten zijn verkrijgbaar bij alle bestuursleden.”

De nieuwe lokale partij heeft ook al enkele activiteiten ingepland. Zo is er op Paasmaandag 13 april 2020 het 'Ontbijt van Open Liberaal' in feestzaal Den Oever, dit van 8 tot 11uur. Er is een paaseierenraap voor de kinderen voorzien. Deelnemen kost 12,50 euro voor de volwassenen, kinderen 6 euro.

Open Liberaal Koekelare wil invulling geven aan de kritiek die er vorige editie is geweest naar Koekelare Leeft toe, toen er in september met de kermis geen seniorennamiddag meer paste in hun programmatie. Open Liberaal Koekelare pakt daarom op zaterdag 20 juni 2020 uit met een 'seniorennamiddag en barbecue'. Dit vindt plaats op een gloednieuwe locatie: Loods BVBA Agri, gelegen Provinciebaan 29a te 8680 Koekelare. Om 13 uur start de seniorennamiddag en om 19 uur begint de barbecue met een optreden van Hot on the highway bestaande uit Dominique De Ruyter zanger-gitarist en Janus Delrue als pianist. 

Tot slot houdt Open Liberaal Koekelare ook een kaartavond, deze vindt plaats op vrijdag 2 oktober 2020 in feestzaal Den Oever. Aanvang 18 uur.    

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio