Oud cafébaas en blues- en rockfreak Patrick Letten (56) is niet meer

Oud cafébaas en blues- en rockfreak Patrick Letten (56) is niet meer

Patrick Letten (56) rechts op de foto was steeds goed geluimd en trok er graag met een vriend op uit voor een fietstochtje en een glaasje zoals te zien op de foto. Patrick was een levensgenieter met het hart op de juiste plaats, steeds bereid om iemand te helpen. We zullen je missen kameraad. Foto: IF

Koekelare - In de Fransmansgemeente Koekelare, de houtlandregio en met uitbreiding gans Vlaanderen is gewezen bluesfreak, festivalorganisator en voormalig cafébaas Patrick Letten, al jarenlang een begrip in het festival- en horecalandschap. Maar helaas heeft geboren en getogen Leffingenaar en sympathieke festivalorganisator Patrick Letten op 56-jarige leeftijd, de ongelijke strijd tegen kanker verloren. De uitvaart van Patrick vindt morgen zaterdag 25 januari om 10.30 uur plaats in het aula van Rouwleiding Koekelare (Mireille Willaert), gelegen in de Oostmeetstraat 86.

De immer goedlachse Patrick Letten arriveerde in de jaren tachtig in Koekelare en drukte er meteen zijn stempel op het uitgangsleven en de lokale horecawereld. Als sympathieke uitbater van het bekende café De Germinal, stak hij nooit of te nimmer zijn liefde en passie voor de bluesmuziek onder stoelen of banken. En dat resulteerde later in het wereldberoemde – althans toch in Koekelare - Lettens Bluesfestival. Maar de horeca vergt veel van een mens z’n lichaam en na zo’n tien jaar de Germinal succesvol te hebben gerund, hield Patrick het voor bekeken en ging hij werken bij tram- en treinbouwer Bombardier in Brugge. Patrick Letten was ook actief binnen de vakbond ABVV.

Muzikale dromen

Patrick Letten  zal ik steeds blijven associëren met blues, fun, plezier en de man van de fijne humor. Ik zie hem nog levendig voor mij.... Genietend van het leven, vol levenslust, met een pintje in de hand... en honderduit babbelen over ‘zijn’ muziek: de blues en de rock. Wie in De Germinal kwam of hem ergens anders ontmoette, beleefde steeds magische momenten. Zo droomde hij er ooit van om de Godfather van de blues ‘Magic Slim’ naar Koekelare te halen. Patrick wou Magic Slim boeken want hij had dat tussen pot en pint beloofd aan Andy Vermaut, Luc Deblauwe, huidig uitbater van Café Lokale De Blaaspijp, John Eeckloo, en Kristof Chevalier. Een droom die helaas uiteenspatte wegens ‘onbetaalbaar’!

Magic Slim die in het dagelijkse leven als Morris Holt door het leven stapt, werd geboren op 7 augustus 1937 in Grenada (Mississippi). In 2009 bracht de man nog een succesvol compilatie-album uit onder de noemer 'Rough Dried Woman' op Wolf Records, die zijn werk uit  de periode 1986-1992 in de kijker plaatste. In 2010 kwam Magic Slim op de proppen met het album 'Raising the Bar' en dat was het moment voor Patrick om de man naar het landelijke Koekelare te halen. Helaas bleven het voor Patrick en zijn vrienden bij een mooie droom, want financieel was het plaatje inderdaad niet haalbaar ondanks alle goede intenties die Patrick had.

Veel te vroeg

Patrick, ze zullen je missen in Koekelare en omstreken want veel te vroeg ben je van ons allemaal heen gegaan. Je hebt geleefd en had energie in overvloed. Je lach en je humor werkte bij iedereen aanstekelijk; en dan heb ik het nog niet eens over je speciale oergeluiden die je kon produceren en die iedereen aan het lachen bracht. En eens je horecaleven achter de rug, begon je weliswaar nog te fietsen en dit met een volhardings- en doorzettingsvermogen waar veel jonge renners op vandaag alleen maar jaloers kunnen op zijn. Maar spijtig genoeg werd je getroffen door die vreselijke ziekte ‘kanker’ genaamd. Een gevecht maar vooral een ongelijke strijd! Een strijd die helaas nog niemand heeft kunnen winnen.

Het ga je goed mijn vriend en laat ze hierboven of waar je ook moe terechtkomen, genieten van je lach en je humor, maar vooral van je geliefkoosde blues- en rockmuziek.

Patrick Letten is de lieve man van: Christine Vermet, de zorgzame papa en schoonpapa van: Daphne Letten en Angelo Ryde, de allerliefste opa van: Nona Ryde, het baasje van: Molje en Tasha(†), de zoon en schoonzoon van: Maurice Letten(†) – Jeanine Watty, Roger Vermet(†) – Magdalena De Reu(†), de broer van: Martine Letten – Paul Huszar, kinderen en kleinkinderen, Johan Letten – Ingrid Deman, kinderen en kleinkinderen, Geert Letten – Andrea Bulteel, kinderen en kleinkinderen en Fabienne Letten – Yves Vandenameele. Hij is de schoonbroer van: Danny Vermet – Marie-Jeanne Vanhooren, kinderen en kleinkind Willy Vermet(†), Martine Vermet – Degryse Danny(†), kinderen en kleinkinderen Jean-Pierre Vermet(†).

De uitvaart vindt morgen zaterdag 25 januari om 10.30 uur plaats in het aula van Rouwleiding Koekelare (Mireille Willaert), gelegen  in de Oostmeetstraat, 86 in Koekelare. Er is parking voorzien op de terreinen van bouwstoffen Willaert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio