Voorzitter Noël Vlaemynck wil bestuursploeg uitbreiden en doet warme oproep naar de jongeren toe

Foto. Open VLD Lichtervelde klinkt op nieuwjaarsreceptie met achterban op 2020

In OC De Schouw vond naar jaarlijkse traditie onder ruime belangstelling, de nieuwjaarsreceptie plaats van de lokale Open VLD afdeling Lichtervelde. Gastspreker was de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd die samen met voorzitter Noël Vlaemynck een toast uitbracht op het nieuwe jaar. Volgens de lokale voorzitter was 2019 voor de liberalen in Lichtervelde geen makkelijk jaar. Francesco Vanderjeugd verduidelijkte aan de achterban waarom hij zijn kandidatuur voor het nationale voorzitterschap opgaf en zich ten dienste stelde van Oostendenaar Bart Tommelein. De Stadense burgervader stelde dat Open VLD toekomstgericht nieuwe wegen moet bewandelen

Vele Open VLD politici vonden de weg naar OC De Schouw. Zo bemerkten we onder andere naast burgemeester Francesco Vanderjeugd ook provincieraadslid Piet Vandermersch en regiovoorzitter Piet Delreu op, alsook de twee vrouwelijke schepenen van de gemeente Ardooie Katleen Verhelle en Veronique Buyck, Roeselaars gemeenteraadslid Lieselot De Decker afkomstig van Lichtervelde en Natalie Mortelé, voorzitter van de afdeling Torhout.

Sterkhouders gemist

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2019 was voor Open VLD Lichtervelde een spreekwoordelijke ramp. De partij viel in de gemeenteraad terug naar één zetel. Open VLD moest het zonder hun sterkhouders Modest Derho, Luc Vanderper en Ole Tavernier zien te rooien en dat heeft vermoedelijk een belangrijke rol gespeeld in het bekomen resultaat. “Door het afscheid van onze mandatarissen hebben we zelf de teugels in handen moeten nemen”, benadrukte voorzitter Noël Vlaemynck. “Dat was verre van een gemakkelijke opdracht, maar zowel in het dagelijks bestuur als in de gemeenteraad en de diverse adviesraden, zijn we daar ook in geslaagd. We zijn met andere woorden de molshoop over geraakt, nu is het tijd om uit te kijken naar een heuvel en straks naar de berg: de gemeenteraadsverkiezingen van 2024! Maar eerst moeten we nog een fors tandje bijsteken en zo bouwen aan de toekomst.”

Warme oproep

“Ook bij ons moet het dagelijks bestuur herverkozen worden zoals het in de statuten staat. En zo gebeurt het helaas dat bij herverkiezingen er goede bestuursleden afhaken om de één of andere persoonlijke reden”, vervolgt voorzitter Vlaemynck. “Maar nieuwe bestuursleden komen er spijtig genoeg niet bij. Daarom doe ik nogmaals een warme oproep aan het adres van de jongeren en aan iedereen die jonger is dan ikzelf en bereidt is de partij vooruit te helpen. Kom onze rangen vervoegen want de toekomst is aan jullie.”

Muzikaal Lichtervelde

“Voor onze gemeente Lichtervelde kondigt 2020 zich aan als het jaar waar de muziek centraal zal staan. De 11 juli viering aan OC De Schouw zal vermoedelijk gebeuren met Lichterveldse groepjes, maar meer nieuws daarover volg later”, geeft Vlaemynck de aanwezigen nog mee. “Wat wel reeds als een paal boven water staat is dat het zomerfeest van Open VLD Lichtervelde op 9 mei zal opgeluisterd worden door de Gipsy Boys. Op het zomerfeest verwelkomen we Emmily Talpe, burgemeester van Ieper en Vlaams volksvertegenwoordiger, als gastspreker. En ook de folklorefeesten in september zullen in het teken staan van de muziek. Tot slot zal er in oktober een soort Night Of The Proms georganiseerd worden door de muziekkorpsen”, luid het bij een enthousiaste voorzitter.

Eens het officiële gedeelte achter de rug, was het tijd om gezellig bij te praten en persoonlijke nieuwjaarswensen te wisselen bij een hapje en een drankje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio