Voorzitter Noël Vlaemynck: “Verzamel plastiek dopjes voor het project blinde geleide honden Koksijde”

Foto. Vief Lichtervelde staat mooi tussen de vier andere seniorenverenigingen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie en start van het nieuwe werkjaar van de lokale Vief-afdeling, deed de voorzitter die een boeiend werkjaar aan de leden beloofde, een opvallende oproep naar plastiek dopjes. “Breng ze mee naar de vergadering want onder onze leden hebben we ook mensen waarvan hun kinderen gebruik maken van een blinde geleide hond. En hen zo kunnen helpen geeft ons veel voldoening, want de opleiding van zo’n hond kost maar eventjes om en bij de negenduizend euro!”

Voorzitter Noël Vlaemynck verwelkomde iedereen en wenste in naam van het bestuur iedereen een gelukkig, gezond en vreugdevol Nieuwjaar. Hij schetste nog in ‘t kort het ontstaan en de oprichting van de vereniging waar toch een zeker risico aan verbonden was, gezien er reeds vier seniorenverenigingen actief zijn in de accordeongemeente. “Maar we waagden onze kans en tot spijt van wie het benijd, werd het een succes. Jullie steunen ons door jullie aanwezigheid op onze activiteiten en door lid te worden van Vief Lichtervelde.  Wekelijks sluiten er nog mensen aan bij Vief Lichtervelde. Onze vereniging staat in onze bloeiende gemeente op de kaart.”

Muziekquiz

Vief Lichtervelde zag het levenslicht op 1 april 2019 en dat was geen één aprilgrap. Toen kwam educatief medewerker Janne Colle, met als activiteit geheugentraining hen verrassen; en nu negen maanden later staat Janne terug in Lichtervelde, om de leden hun geheugen opnieuw te prikkelen met een muziek quiz. “We hebben dit onderwerp gekozen omdat het gaat over muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90, maar vooral omdat Lichtervelde in 2020 in het teken staat van de muziek”, vervolgde Noël Vlaemynck. “We vroegen ons wel af of we dat wel zouden kunnen, maar de grote opkomst en de spannende strijd, bewijst dat we juist gekozen hebben. Janne testte onze muziekkennis in diverse spelronden en jawel, er schuilt heel wat muzikaal quiztalent in onze gemeente, want heel wat aanwezigen haalden een monsterscore van meer dan 90 procent. Janne was zelfs verbaasd dat er in de groep zoveel muzikaal talent aanwezig was.”

Na een tweetal uren spanning en stress werd de namiddag afgerond en hoopt iedereen dat Janne Colle ook in 2021 van de partij zal zijn in Lichtervelde.

Inzamelen dopjes

Bij een glaasje bubbels lanceerde de voorzitter nog een warme oproep aan het adres van alle aanwezigen om het project blinde geleide honden Koksijde te steunen door het verzamelen van zoveel mogelijk dopjes van de flessen water, fruitsap, cola, wasverzachter, melk, tandpasta, choco, enz. “Maak ze proper en breng ze mee naar onze activiteiten. Het kost jullie geen eurocent, je spaart je PMD-zak en je steunt een goed doel. Onder de leden hebben we ook mensen waarvan hun kinderen gebruik maken van een blinde geleide hond en dat geeft ons veel voldoening om dit project te steunen. Zeker als je weet dat de opleiding van dergelijke honden algauw een slordige 9.000 euro kost per hond”, besloot Noël Vlaemynck. “Vief Lichtervelde is er voor iedereen. We wensen ons te profileren en willen tonen aan de Lichterveldse senioren dat onze bloeiende  vereniging ook mooie projecten wenst te ondersteunen.”

Als afsluiter zong de bonte bende nog het liedje ‘Vrienden voor het leven’ van de populaire Nederlandse zanger Jan Smit.

Programma 2020

Het activiteiten menu voor 2020 ziet er als volgt uit: vanaf 16 april tot eind oktober 2020, is er de wekelijkse fietstocht i.s.m. Burgersgilde. Start om 13.30 uur aan het Monument op de markt. Vrijdag 21 februari is er de voordracht ‘De kracht van positiviteit’ door Geert Vantournhout, lifecoach. Vrijdag 20 maart is er de voordracht ‘En … vergeet vooral niet …te lachen’ door Francis Peeters, ervaren moppentapper.

Op woensdag 22 april 2020 staat er een bezoek aan De Moerenaar, de artisanale kaasboerderij te Veurne op het menu en op vrijdag 8 mei 2020 wordt met het openbaar vervoer, een bezoek gebracht aan Gentse Floraliën. Op vrijdag 19 juni is er opnieuw een voordracht getiteld ‘Een humoristisch knotsgek verhaal’ door Marcel Vandemaele, een ervaren verteller. Op woensdag 8 juli is er een fietstocht met bezoek aan het Bierkasteel te Izegem.

Maandag 10 augustus 2020 gaat het met de fiets richting Ichtegem, waar de Vief-leden een bezoekje brengen aan het kunstatelier van Irenée Duriez. Er is een gratis drankje voorzien op de stopplaats. Op woensdag 16 september 2020 voorziet het bestuur een dagreis en op vrijdag 23 oktober is er een optreden van “Kjierre kjie weere” door Jean-Pierre Opbrouck, ervaren acteur en entertainer.

Tot slot is er op vrijdag 27 november 2020 een workshop bloemschikken (winterstukje) en op woensdag 9 december is er de workshop ‘desserten maken’ door Nadine Fiems, sommelier en hulpkok.

Alle activiteiten beginnen om 14 uur en gaan door in LDC De Ploeg, Statiestraat 80 te 8810 Lichtervelde.

Lid worden?

Wil je lid worden van Vief Lichtervelde? Dat kan mits het betalen van het jaarlijks lidgeld ten bedrage van € 15 per persoon. Deelnemen aan de activiteiten kost € 5, voor niet-leden € 7.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio