Opbrengst veiling gaat naar jeugdvoetbalploeg ‘Koutershotters’ voor kinderen met een motorische beperking

Eerste spelersveiling KFC Lichtervelde is een ludiek en leuk initiatief ten voordele van goed doel

Eerste spelersveiling KFC Lichtervelde is een ludiek en leuk initiatief ten voordele van goed doel

Schepen van jeugd Steven Bogaert neemt de taak van veilingmeester op zich. En de initiatiefnemers achter hem zijn er rotsvast van overtuigd dat hij de bestuurs- en spelersveiling in goede banen zal leiden. Foto: Eric Vanhooren

Lichtervelde - Sommigen gaan met een collectebus rond of houden een wafelenbak om hun clubkas te spijzen, maar in de accordeongemeente Lichtervelde houdt de lokale voetbalclub KFC Lichtervelde, voor de eerste keer op zondag 8 maart, een unieke en ludieke spelersveiling, niet om hun clubkas te spijzen maar wel ten voordele van een wel bepaald goed doel: De Koutershotters uit Kortemark, een jeugdvoetbalploegje door ouders opgericht voor kinderen met een motorische beperking.

De lokale supportersvereniging  Blauw-Wit Lichtervelde komt met hun eerste ‘Spelersveiling’ met een leuk en origineel idee voor de dag als je ’t mij vraagt. Initiatiefnemers achter deze lumineuze ingeving zijn: Stefanie Devoogt, Tom Handsaeme en Christof Boussu. “Jaarlijks organiseren we een voetbalwedstrijd, nemen we met onze club deel aan de jaarlijkse kerstmarkt en organiseren we ook busvervoer naar de belangrijke wedstrijden op verplaatsing”, steekt Stefanie Devoogt van wal. Maar om niet telkens in herhaling te moeten vallen, willen we dit jaar met iets anders uitpakken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want wat is op vandaag nog origineel? Na enig denk- en speurwerk viel ons oog op een spelersveiling ten voordele van een goed doel. Toen ik met dat idee op de proppen kwam, waren we er binnenskamers vlug uit. Ja, dat zou het worden.”

Welk goed doel

“De andere bestuursleden vonden dat oké en ook een viertal spelers waren meteen voor het idee gewonnen en laaiend enthousiast. Dus vonden we dat de rest van de spelersgroep zich ook maar moest scharen achter dit knotsgek idee.” 

Tweede vraag die meteen bovendreef, welk goed doel”, vervolgt Stefanie. “Een ding stond vast, het goede doel moest kaderen in het wereldje van de voetbalsport, want wij vinden dat voetbal een feest moet zijn voor iedereen, voor jong en oud en groot of klein! Dus ging ik even googelen en kwam uit bij de Koutershotters in Kortemark. En toen er in een weekblad een uitgebreid artikel verscheen over de Koutershotters was de keuze vlug gemaakt. Ik nam contact met hen contact op, ging naar een wedstrijdje kijken en na alles uitgelegd te hebben, waren ook zij meteen laaiend enthousiast en voor het idee gewonnen. En toen we het idee naar buitenuit lanceerden, waren zowel de spelersgroep als het bestuur meteen dolenthousiast.”

Klussen

Op zondag 8 maart 2020 gaan wij als initiatiefnemers en een dertigtal spelers onder de veilinghamer van onze kersverse gelegenheidsveilingmeester:  schepen Steven Bogaert, bevoegd voor jeugd binnen de gemeente Lichtervelde. “En wij zijn er rotsvast van overtuigd dat hij die taak op een ludieke en professionele manier ter harte zal nemen”, pikt een lachende Tom Handsaeme in.

“En zoals het op alle veilingen gaat, zal ook hier het gezegde ‘Eénmaal, andermaal, verkocht’, die zondag meermaals in de cafetaria van hete Sportcentrum weerklinken. De hoogste bieders krijgen de spelers voor een uurtje en kunnen hen inschakelen voor allerlei klusjes”, vult Stefanie aan. “Maar pas op: het is zeker niet onze bedoeling om de spelers tegen elkaar op te zetten hé. Het zijn wel niet allemaal Chippendeals van uitzicht, maar in een veiling is het normaal dat het ene onderwerp meer opbrengt dan het andere, dus hier zal de ene speler ook meer opbrengen dan de andere. Voor ons telt maar één zaak: ‘Hoe meer de aanwezigen op de spelers bieden, hoe liever we het hebben’, want de opbrengst gaat volledig naar De Koutershotters uit Kortemark, een jeugdvoetbalploeg voor kinderen met een motorische beperking, opgericht door enkele ouders.”

“Deze ouders en jeugdspelertjes die wegens hun motorische beperking niet in aanmerking komen om te voetballen in een gewone ploeg, zijn alvast even enthousiast als wij. Ik ben inmiddels al drie keer bij hen op bezoek geweest en telkens werd ik er warm en hartelijk onthaald”, besluit Stefanie Devoogt. “De Koutershotters komen alvast op zondag 8 maart ook zelf naar Lichtervelde afgezakt, niet alleen om te kijken hoeveel de veiling zal opbrengen, maar ze spelen zelf ook een matchke tegen de G-ploeg van Oostkamp.

De Koutershotters staan om 14 uur aan de aftrap op het veld. De spelersveiling start om 17.30 uur na de wedstrijd van de eerste ploeg van KFC Lichtervelde. Die dag speelt Lichtervelde met zijn eerste elftal om 15 uur de competitiewedstrijd tegen FC Heist aan Zee. Supporters allen post.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio