Lichtervelde is meest trouwlustigste gemeente van Vlaanderen

Gemeentebestuur trakteert nieuwe inwoners op koffie, croissants & boterkoeken

Het gemeentebestuur van de accordeongemeente Lichtervelde verwelkomde afgelopen zaterdagochtend, haar nieuwe inwoners en trakteerde hen met een kopje geurige koffie en verse croissants en boterkoeken.

De nieuwe inwoners, waarvan er een 44-tal aanwezig waren, werden welkom geheten door burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, de schepenen en enkele gemeenteraadsleden. De nieuwkomers konden er met de schepenen kennismaken alsook met diverse ambtenaren en diensten.

De nieuwe ingezetenen netjes verdeelt in twee groepen, kregen een rondleiding op het gemeentehuis en maakten via een nieuw promofilmpje gerealiseerd door de Filmbende, uitgebreid kennis met het leven in het landelijke Lichtervelde.

Enkele opmerkelijke cijfers

Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V) had naar deze gezellige bijeenkomst toch enkele opmerkelijke en verrassende cijfers meegebracht die ze op de aanwezigen losliet. Zo is Lichtervelde volgens de statistieken, met 35,4 trouwers op 1000, de meest trouwlustige gemeente van West-Vlaanderen, ja zelfs van gans Vlaanderen!

Het landelijke Lichtervelde die nog altijd als landbouwgemeente staat aangeschreven, wat vroeger misschien wel het geval was, maar de laatste decennia toch ook heel wat industrie en ondernemers herbergt en aantrekt,  telt op 13 februari 2020, 8978 inwoners. Dat zijn er iets minder dan bij de vorige telling, toen Lichtervelde de kaap van de negenduizend inwoners bereikte en zijn 9000ste inwoner met een ontvangst op het gemeentehuis bedacht.

Daarnaast waren er vorig jaar ook 100 overlijdens, 87 geboorten, 26 huwelijken en 20 echtscheidingen. Er zijn ook 243 inwoners of 2,7 procent van vreemde nationaliteit. Ze komende uit 45 verschillende landen. Tot slot heeft de accordeongemeente ook vier plus honderdjarigen, allen vrouwen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio