Grasduinen met Marc Van den Hoof, notoir kenner, door de wereld van de jazzgeschiedenis

Grasduinen met Marc Van den Hoof, notoir kenner, door de wereld van de jazzgeschiedenis

Marc Van den Hoof, een zeer begaafd saxofonist, is een autoriteit op het vlak van jazzmuziek. Foto: Het Nieuwsblad

Lichtervelde - De lokale afdeling van het Davidsfonds organiseert vandaag donderdag 27 februari, een unieke muziekavond in OC De Schouw. Het bestuur van het Davidsfonds haalt oud radiopresentator, columnist en docent Marc Van den Hoof (74) van stal om samen te grasduinen in de wereld van de jazzmuziek. Voor liefhebbers een kolfje naar hun hand, voor anderen een unieke gelegenheid om jazzmuziek te leren ontdekken.

Wie in de wereld van de jazzmuziek thuis is, weet dat de naam Marc Van den Hoof, klinkt als een klok. De man was jarenlang radiopresentator bij Omroep Brabant en later bij Klara. Hij is zelf een begaafd saxofonist en gewezen columnist bij diverse muziektijdschriften. Daarnaast was hij jarenlang docent ‘jazzgeschiedenis’ aan het Lemmensinstituut in Leuven. Kortom, een notoir kenner en vakman als het over jazz gaat.

Jazz Middelheim

Marc Van den hoof – vader van TV-coryfee Adriaan Van den Hoof, bekend als quizmaster van het populaire TV-programma ‘Switch’- is van jongsaf aan, bezeten door jazzmuziek. Als knaap stond op zijn schoolrapporten te lezen: ’Marc houdt zich bezig met dwaze muziek!’ Dat ging dan over jazzmuziek die hij had leren kennen toen hij veertien jaar oud was. Het werd de liefde van zijn leven, zijn toegang tot de wereld.

Marc Van den Hoof is een autoriteit op het vlak van jazzmuziek. Hij maakte zelfs jarenlang deel uit van het productieteam voor Jazz Middelheim en had een zeer brede smaak. Daarnaast is hij zelf ook een zeer begaafd saxofonist.

In OC De Schouw wil hij zoveel mogelijk mensen ontmoeten en met hen grasduinen in de wondere wereld van de geschiedenis van de jazz. Vanaf het ontstaan van dit genre in Amerika tot de vele varianten die heden ten dage onder de noemer jazz worden gerekend. Het belooft dus een interessante en vooral boeiende avond te worden, waar iedere muziekliefhebber en ook leek, zeker zal van kunnen  genieten.

Kaarten

Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij Geert Missinne op 0478-28.84.88 of via http://geert.missinne@gmail.com en bij Johan Vannevel op 0479-87.44.35 of via http://johan.vannevel@skynet.be of aan de inkom. Leden betalen acht euro, niet-leden tien euro. De avond begint om 20 uur stipt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio