Vrijwilligerswerking Sociaal Huis opgeschort

Wil je een boek lenen in coronatijdperk? Dat kan vanaf nu via afhaaldienst bibliotheek

Zij staan in voor de boekenwurmen onderons die in de bib een boek willen lenen in dit coronatijdperk, door het opzetten van een onlinebestel- en ook een afhaaldienst. Foto: IF

Koekelare - Sinds gisteren maandag zes april, kunnen boekenliefhebbers wonende in de Fransmansgemeente Koekelare, op een veilige manier boeken lenen via de speciaal opgezette bib-afhaaldienst.

Nu de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlengd zijn, is de bibliotheek met een afhaaldienst gestart. Leners geven hun ‘bestelling’ online of telefonisch door. De bibliotheek verwittigt hen, wanneer ze hun persoonlijk bib-pakket kunnen ophalen.

Boeken inleveren kan enkel via de in-lever-bus aan de ingang van de bibliotheek. De afhaalservice is gratis en loopt zolang de nationale coronamaatregelen van kracht zijn. 

De uitleenpost van Bovekerke kan om veiligheids- en praktische redenen niet op dezelfde manier opengaan als de hoofdbibliotheek. Maar bezoekers van de uitleenpost kunnen natuurlijk wel terecht in de hoofdbibliotheek om boeken, cd’s, dvd’s of games te ontlenen via het systeem van de ‘afhaal’-bib.

Vrijwilligerswerkingen opgeschort

Wegens de coronamaatregelen zijn ook de vrijwilligerswerkingen van het Sociaal Huis (Gezellige Tallore, Minder Mobielen Centrale, bezoek jarige 80-jarigen, Rap op Stap, Buddywerking, …) opgeschort tot zeker 30 april. Dat betekent dat de maaltijden van de Gezellige Tallore op 24 april in Bovekerke en 28 april in De Mokker niet doorgaan!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio