Eveline verrast bewoners WZC Blijvelde met paardenshow tijdens corona lockdown

De Izegemse amazone Eveline Duytschaever, drijvende kracht achter het showteam Divertido, bezorgde de bewoners van WZC Blijvelde, een namiddagje topentertainment. Voor de bewoners een verzetje in deze moeilijke coronatijden, voor Eveline een puike training. Foto: Eric Vanhooren

Kortemark - Onlangs kwam Eveline Duytschaever met haar Spaanse hengst en showteam Divertido een paardenshow geven in het grasveld van WZC Blijvelde in Kortemark. Dit zorgde voor een aangenaam ‘verzetje’ voor de bewoners tijdens deze drommelse coronaperiode waarin ze verstoken blijven van bezoek. “Voor hen is het amusement, voor mij een goede training”, zei de amazone na afloop.

Door de coronamaatregelen werd de agenda van Eveline Duytschaever (29), stuwende kracht achter showteam Divertido, dat showvoorstellingen met paarden opvoert, tot nul optredens herleid. Die vult ze nu op met gratis opvoeringen voor rusthuisbewoners. Zo was ze ook te gast in WZC Blijvelde in Kortemark waar de bewoners al weken lang verstoken blijven van bezoek van familie en vrienden. Om daaraan te verhelpen en hen toch een aangenaam verzetje te bezorgen, contacteerde Eveline tal van woonzorgcentra, die op de gratis optredens gretig ingaan. “Voor de bewoners is het entertainment, voor mij is het een goede training”, vertelde Evline Duytschaever, die is opgegroeid tussen de paarden, in de Izegemse Ruitersschool Hacienda tussen twee nummers door. Ze is er lesgeefster en trekt met haar tienkoppig showteam die vorig jaar het levenslicht zag, vaak door het Vlaamse land. “Met Divertido brengt ze vuuracts te paard, kozakkenvoltige (lenigheidsoefeningen op het paard in galop, nvdr.), nemen we deel aan stoeten en brengen groepsdressuur.”

Viertal nummertjes

Onder een stralende zon bracht Eveline er op het grasveld van WZC Blijvelde, een gesmaakte show. Een deel van de bewoners van Blijvelde volgden  de show van achter het raam, anderen stonden dan weer rond de graspiste. Maar één ding was overduidelijk: alle kijklustigen genoten met volle teugen van het geserveerde paardenspektakel dat uit een viertal nummertjes bestond: wat Spaanse dressuur, een nummer met een garrocha, een lange houten lans om het vee mee te hoeden dus, een dressuurnummer zonder gebruik van de teugels en een liberté-shownummer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio