Zorgrobot 'James' heeft intrede in WZC Blijvelde niet gemist

Zorgrobot 'James' heeft intrede in WZC Blijvelde niet gemist

Bewoner Maurits Dulst verwelkomt samen met Stefanie Willaert, Diensthoofd paramedici en ergotherapeute Farah Ghesquiere; zorgrobot James. Maurits is een van de eersten die van James gebruik maakte en was na afloop zeer enthousiast. Foto: Eric Vanhooren

Kortemark - De bewoners van Woonzorgcentrum Blijvelde in Kortemark, zijn in deze moeilijke coronatijden, maar al te blij met de komst van 'Zorgrobot James'. Nu kunnen we toch communiceren met familie en vrienden, zo luidt het daar bij de bewoners.

Door het coronavirus staat de wereld een beetje stil en dat merkte ook het Oostendse bedrijf Zora Bots op. Het ontwikkelde de zorgrobot 'James' en zorgt er mede voor dat senioren in het woonzorgcentrum toch in deze moeilijke coronatijden, toch contact kunnen onderhouden met familie en vrienden.

De nieuwe assistent van de bewoners werd in het woonzorgcentrum Blijvelde, door de coronaperikelen al wekenlang verstoken van fysiek contact met familie, hartelijk onthaald. "Zorgrobot James krijgen we gedurende de lockdownperiode, m.a.w. zolang er geen bezoek in het WZC mag langskomen, in bruikleen van de firma 'Zora Bots' uit Oostende, die al enkele jaren actief is in het wereldje van de humanoïde robotica", steekt diensthoofd paramedici Stefanie Willaert van wal. "Het belangrijkste doel is om het sociaal contact tussen bewoners en families te onderhouden en we merken dat families gretig gebruik maken van de nieuwste technologieën om in contact te blijven met de senioren die bij ons wonen. Vooral kinderen en kleinkinderen van de bewoners hebben dit initiatief snel opgepikt."

Positief

"Zorgrobot James heeft bij ons zijn intrede zeker niet gemist. De bewoners reageren uitermate positief en enthousiast op vriend James", vervolgt Stefanie. "Je hoeft echt geen technische bolleboos te zijn om met zorgrobot James te kunnen werken. De robot wordt immers bij de bewoner op de kamer gezet, daarna maakt een medewerker van het woonzorgcentrum contact met de familie via Messenger en door het ingebouwde TV-scherm kunnen bewoners hun familie zien en er tegelijkertijd mee babbelen. Het Oostends bedrijf dat al een vijftal jaar ervaring heeft met zorgrobots, helpt zo om de eenzaamheid van onze senioren tegen te gaan."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio