Komende dinsdag 19 mei geen verkeer mogelijk vanuit de Brouwerijstraat

Er kan weer gemarkt worden in Koekelare, zij het onder strikte voorwaarden

Schepen van lokale economie Jan Lievens (Open VLD) showt op het Sint-Maartensplein het circulatieplan die de bezoekers komende dinsdag tijdens de markt zullen moeten volgen. Hou er rekening mee dat er geen verkeer vanuit de Brouwerijstraat die voormiddag mogelijk is. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Schepen van lokale economie Jan Lievens (Open VLD) komt met goed nieuws voor de dag voor liefhebbers van de markt. De wekelijkse dinsdagmarkt in de Fransmansgemeente heropent vanaf komende dinsdag 19 mei. “Bezoekers moeten wel strikte voorwaarden in acht nemen”, vertelt schepen Lievens.

Eindelijk horen we de liefhebbers van de markt in Koekelare zeggen, maar zij zijn zeker niet alleen, ook de marktkramers zullen een zucht van verlichting slaken nu ze eindelijk na een bikkelharde lockdownperiode ingevolge het coronavirus, opnieuw aan de slag kunnen. “Wekelijks zijn er een 40-tal marktkramers aanwezig waardoor we gelukkig geen marktkramers moeten weigeren op onze markt”, stelt schepen Jan Lievens (Open VLD), bevoegd voor lokale economie enthousiast. “Volgens het MB van 15 mei 2020, mogen we maximum van 50 kramen toelaten. Wel zal de markt er voor de bezoekers iets anders uitzien dan voor het coronatijdperk.”

Strikte voorwaarden

“Volgens het Ministerieel Besluit kunnen de gemeentelijke overheden de markten heropenen onder strikte voorwaarden”, stelt schepen Jan Lievens. “Het gemeentebestuur van Koekelare heeft beslist om in het belang van de marktkramers en bezoekers, de dinsdagmarkt opnieuw te laten doorgaan, mits er strikte veiligheidsmaatregelen door alle partijen worden gevolgd.”

Volgende veiligheidsregels dienen in acht genomen te worden:

  • De standen krijgen een andere opstelling om bepaalde afstandsregels te kunnen respecteren. Er zullen deels ook marktkramers opgesteld staan in de Ichtegemstraat. Daardoor zal verkeer vanuit de Brouwerijstraat niet mogelijk zijn!
  • De standhouders moeten het nieuwe opstellingsplan strikt volgen in volgorde van aankomst op de markt.
  • Er werd een circulatieplan voor de bezoekers opgemaakt (zie foto) waarbij het éénrichtingsverkeer gevold moet worden.
  • De afstandsregels (1,5 meter) moeten door de bezoekers maximaal nageleefd worden.
  • De marktkramers zijn verplicht een mondmasker te dragen, maar ook aan de marktbezoekers wordt aangeraden een mondmasker of sjaal te dragen.
  • Voeding en dranken kunnen niet op de markt worden geconsumeerd en de marktkramers mogen geen proeverijen aanbieden!
  • Bij het betreden en verlaten van de markt moet je de handen ontsmetten. En tot slot moet elk marktkraam middelen beschikbaar stellen om de nodige handhygiëne te garanderen.
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio