Feestje bouwen elk vanuit zijn eigen kot

Robbert Vanhee serveert dit weekend ‘Club Quarantaine- Final Edition’

Robbert Vanhee serveert dit weekend  ‘Club Quarantaine- Final Edition’

Robbert Vanhee organiseert morgen zaterdag 23 mei, vanuit zijn kot, 'Club Quarantaine-Final Edtion', te volgen via livestream op facebook. Zin in een feestje in eigen kot? Dan weet je Robbert en de dj's voor die finale-avond wel te vinden op facebook. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Dat die duivelse tante Corona gans ons leven zowel economisch als sociaal in een wurggreep houdt, hoeft al lang geen betoog meer. Vraag is hoelang zal die virusoorlog duren en hoe overleef je en gaat een jonge ondernemer zoals Koekelarenaar Robbert Vanhee, daar mee om? Zijn antwoordt: “keep it simple! De culturele en evenementensector zit op z’n gat, dus is creatief uit de hoek komen een must. Vandaar dat ik zeer sterk geloof in de goede afloop en drie weken terug het ‘Club Quarantaine’, een live stream op facebook van bij mij thuis, geboren werd en ieder weekend een feestje bouwde, maar dan elk vanuit z’n eigen kot! Dit weekend staat de ‘Final Edition’ op het menu met Dj B3RT en Dj Jellousy achter de draaitafels.

De 21-jarige Robbert Vanhee van opleiding energiethechnicus, wonende in de Dorpsstraat van het landelijke Koekelare, kwam eerder toevallig in de evenementensector terecht. Hij had op zijn kamer grote speakers staan en in augustus 2017 vroeg hij zich af waarom hij die niet verhuurde. En de daad bij het woord voegende, slaagde hij er in om zijn speakers enkele keren te verhuren en hij had de smaak te pakken. Hij kocht nog wat speakers bij, dan ook lichten omdat hij merkte dat hij daar ook veel vraag naar kreeg. En voor hij het wist was “RV – Light & Sound” geboren.

Evenementensector zit op z’n gat

De Vanhee’s zijn in Koekelare en ruime omgeving wel gekend als creatievelingen en hartverwarmende mensen. Robbert is de zoon van schoenlapper Kristof Vanhee en Maureen Vansevenant eveneens woonachtig te Koekelare en de broer van Bram. Robbert, die nu een masteropleiding industrieel ingenieur energie volgt, heeft vriendin luisterend naar de naam Margaux Dalle, woonachtig in Woumen en een luisterend oor in deze moeilijke bizarre tijden.

“Ja, het coronavirus is voor niemand goed hé. Het is zomer en normaal zou het hier een drukte van jewelste moeten zijn, maar door de lockdown zit de cultuur- en evenementensector op z’n gat, net als alle andere honderden feestjes die door covidt-19, gecanceld zijn al zeker tot eind augustus”, vertelt Robbert die zich bij de situatie niet wil neerleggen en toch creatief uit de hoek weet te komen.

Final Edition

“Ik wil er alles aan doen en de mensen een duidelijke boodschap van hoop geven. Wij geloven er in en geven niet op. Daarom creëerde ik speciaal ‘Club Quarantaine, waarvan morgen zaterdag 23 mei, de Final Edition’ plaatsvindt. Een feestje zeg maar, maar dan elk eentje in zijn eigen kot”, vervolgt Robbert enthousiast. ”Club Quarantaine is een livestream op Facebook met een dj-set, die de voorbije drie weken toch op heel wat bijval kon rekenen.”

“Vier verschillende deejays uit Koekelare en Torhout draaiden de voorbije weken een set van bij mij thuis, zonder publiek, maar die via facebook door iedereen kon gevolgd worden. Zo helpen we elkaar in deze moeilijke tijden, waar niemand nog sociaal contact heeft met elkaar en de economie totaal verlamd geraakt. En dat blijkt aan te slaan want de eerste set was er eentje van Koekelarenaar Matthias Dedeyster, beter bekend als DJ M-Pulsive. Hij draaide een uurtje en geloof me of niet, maar de reacties waren achteraf effenaf schitterend. Op dinsdag hadden reedsmeer dan duizend mensen de set bekeken”, klinkt Robbert enthousiast die ook zo zijn verjaardag op die manier vierde.

“Ook de daaropvolgende twee weken waren fantastisch en de mond aan mond reclame deed de rest, want degenen die de set hadden bekeken brachten lovende commentaren. En zo helpen we elkaar in deze coronatijden. Zij draaien en ik verzorg de klank en de belichting.”

Morgen zaterdag 23 mei staat er weer zo’n dj-set op het menu. “Ja, beaamt Robbert. “De laatste in het rijtje van vier in de reeks Club Quarantaine, want dan is het bloktime, de examens beginnen. Vandaar ook de benaming Final Edition. Vanaf 20 uur staan Dj B3RT en Dj Jellousy achter de draaitafels en kan iedereen via livestream, op facebook de sets volgen en vanuit hun eigen kot een feestje bouwen”, besluit Robbert Vanhee

Meer info op http://www.facebook.com/RVLightAndSound .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio