Geen negentiende smultoer vzw De Burgersgilde door duivelse tante Corona

Geen negentiende smultoer vzw De Burgersgilde door duivelse tante Corona

Geen 19de editie van de smultoer georganiseerd door vzw De Burgersgilde wegens het coronavirus. De organisatoren en medewerkers hier verzameld in betere tijden, krijgen een jaartje vrijaf. Maar.... ze geven lekkerbekken en smulpapen nu al rendez-vous in juni van 2021 voor een fantastische fietstoch met culinaire verwennerij. Foto: Eric Vanhooren

Lichtervelde - De duivelse coronaplaag die ons al ruim twee maanden in een wurggreep houdt, doet alle evenementen in Vlaanderen, groot of klein, sneuvelen Ook de jaarlijks weerkerende smultoer van vzw De Burgersgilde, die dit jaar aan zijn negentiende editie is, moet er aan geloven en sneuvelt door het coronavirus. De smultoer wordt uitgesteld tot juni 2021. Jammer voor de lekkerbekken, maar de gezondheid gaat voor alles.

De jaarlijkse smultoer van vzw De Burgersgilde, dit jaar aan de negentiende editie toe, zou plaatsvinden op zondag 28 juni 2020. Maar noodgedwongen wordt dit jaarlijks succesvol evenement door het coronavirus uitgesteld naar 2021.

De Smultoer waarvan de opbrengst iedere editie naar een goed doel gaat, staat bij de Lichterveldse lekkerbekken en smulpapen ieder jaar met stip aangeduid in hun agenda. Ze genieten die dag van een unieke fietstocht van een 30-tal kilometer en kunnen op zes diverse locaties langs de fietsroute gelegen, naar hartenlust smullen van een aperitief met hapjes, een voorgerecht, een hoofplat, koffie en dessertbord, enz.

Goed doel

De opbrengst van deze smultoer gaat ieder jaar naar een goed doel en die zijn uiteraard heel dankbaar want de smultoer brengt ieder jaar een aardige stuiver op. “Het is met spijt in het hart dat we door het hardnekkig aanhouden van het  coronavirus, de beslissing hebben moeten nemen om de smultoer te annuleren. We hopen op begrip van de vele deelnemers, maar onnodige risico’s nemen om achteraf het deksel op de neus te krijgen als er iemand met het virus besmet geraakt, kunnen we ons niet permitteren”, laat Mario Schreel van de organiserende werkgroep weten. “We hopen iedereen gezond en wel op onze smultoer terug te zien, volgend jaar in juni 2021 als tante Corona haar pijp definitief heeft uitgeblazen en we dan terug een mooie opbrengst kunnen realiseren voor het goede doel.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio