Boerenjaar voor de ‘Warme maaltijddienst’ Sociaal Huis Koekelare

Boerenjaar voor de ‘Warme maaltijddienst’ Sociaal Huis Koekelare

Op de foto v.l.n.r : Schepen Stijn Ramboer met Tania Werbrouck ,Sofie Bonny en Gerda Hongenae die de Warme Maaltijddienst in goede banen leiden. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Voor de warme maaltijddienst van het Sociaal Huis in de Fransmansgemeente Koekelare, was 2019 een boerenjaar 2019. Dat jaar werden maar liefst 11.352 maaltijden bedeeld in Koekelare.

“Dat aantal lag nooit eerder zo hoog en komt op een gemiddelde van liefst 48 bedeelde maaltijden per dag. De dienst rijdt vijf dagen in de week uit om warme maaltijden te bedelen en dit in twee shiften om alles tijdig bij onze klanten te krijgen. Het is soms harken om dat rond te krijgen”, vertelt Tania Werbrouck, de vaste maaltijdbedeler van het Sociaal Huis. “Daarom hebben we ook een maximum gesteld aan het aantal klanten dat we toelaten tot de dienst.”

Wachtlijst

“Het moet nog allemaal kwaliteitsvol en correct kunnen bedeeld worden”, beaamt schepen Stijn Ramboer (SP.A) bevoegd voor sociale zaken. “Daarom stelden we dat maximum.”

“Vanaf deze week starten we met een wachtlijst voor nieuwe klanten, wat natuurlijk niet wil zeggen, dat we niet tot het uiterste gaan om iedereen te helpen’, vult Sofie Bonny maatschappelijk werker thuiszorgdiensten aan. “Sinds 2018 tuft de maaltijddienst ook rond met een 100 procent elektrische wagen, het eerste elektrische dienstvoertuig van de gemeente en het Sociaal Huis Koekelare.”

“Het is een plezier”, lacht Tania; “geen vervelende uitlaatgassen meer bij het in- en uitladen en je kan er zeer vlot mee van plaats naar plaats rijden. De wagen is voor dit soort werk ideaal.”

Tania Werbrouck en haar hulpbedelers: Gerda Hongenae, An Borra en Tania Laveyne soigneren hun klanten en dat loont duidelijk, want ook in 2020 blijven de klanten dus toestromen. “Voor de warme maaltijden werken we tot grote tevredenheid samen met traiteur het Wit Paard gevestigd in Ichtegem’, vertelt de enthousiaste schepen Stijn Ramboer, net zoals voor de Gezellige Tallore. En voor de dagen dat er geen bedeling is, kunnen mensen een supplementmaaltijd bestellen.

Wil je zelf gebruik maken van de maaltijddienst, neem dan contact op met Sofie Bonny op het nummer 051-59.15.59 of via mail naar http://sofie.bonny@koekelare.be .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio