‘Blij-vers’ wordt verwacht in september

Eerste dichtbundel van schepen en woordkunstenaar Dimitri Carpentier krijgt ‘Blij-vers’ als titel

Eerste dichtbundel van schepen en woordkunstenaar Dimitri Carpentier krijgt ‘Blij-vers’ als titel

Dimitri Carpentier (Allen 8830), woordkunstenaar, advocaat en voorzitter van het OCMW is ook in WZC Ter Linde met zijn gedichten een graag geziene figuur.. Foto: Eric Vanhooren

Hooglede - Dimitri Carpentier in het dagelijkse leve advocaat van beroep, maar daarnaast ook voorzitter van het OCMW- in Hooglede, tekende bij Uitgeverij StoryLand een contract voor de uitgave van een eerste dichtbundel dat de titel ‘Blij-vers’ zal dragen. Een literair debuut die er komt na zijn dagdagelijkse pareltjes aan coronagedichten op zijn facebookpagina. Een meer dan terechte bekroning.

Blij-vers is Dimitri’s nieuwste dichtbundel welke handelt over het wel en wee van mensen in Corona-tijden en daarbuiten. Herkenbaar en met de nodig dosis humor.

Dimitri Carpentier is advocaat, gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter in Hooglede, maar is een zeer talentvol spreker. Van Dimitri is geweten dat zijn toespraken nooit saai zijn, maar eerder pittig en doorspekt met een grote dosis humor waarvan somtijds het venijn in de staart zit.

Hij zorgt dus niet alleen voor de materiële en fysische gezondheid van de inwoners, maar nu ook de geestelijke. Zijn gedichten zijn makkelijk toegankelijk, zonder hoogdravend te zijn. StoryLand is blij dat ze met hem kunnen samenwerken aan dit project en bewijst daarmee dat ook auteurs van dichtbundels van harte welkom zijn. Blij-vers wordt een bundel coronagedichten in combinatie met onuitgegeven werk en wordt in boekvorm verwacht in September 2020.

Taal als uitlaatklep

“Taal is voor mij altijd al een uitlaatklep. Als kind kind was het mijn vaste taak in het gezin om rijmende verjaardagskaarten te schrijven”, steekt Dimitri van wal. “Ik hou van woordspelingen en taalspelletjes en als schepen heb ik het geluk om heel vaak toespraken te mogen houden, waarbij ik mijn creativiteit als taalvirtuoos ook kan aanwenden.”

“Ondertussen is dat mijn hobby en passie geworden. Ik postte vroeger al eens eerder een gedichtje op facebook, maar die drang naar meer groeide naarmate het coronavirus meer en meer de kop op stak en ons leven meer en meer ging bepalen. Toen ik met mijn gezin de ‘berenjacht’ had gedaan, waarbij dwars doorheen onze mooie gemeente op zoek moest worden gegaan naar teddyberen achter het raam, had ik de inspiratie om hierover een gedicht te maken en ben dat naderhand blijven doen”, vervolgt de Hoogleedse woordkunstenaar. “Mijn enige drijfveer en betrachting is om mensen in deze bizarre coronatijden aan het lachen te brengen met mijn woordspelingen, woordgrapjes of gedichten met een totaal onverwachte wending.”

Blij-vers

“Op die creatieve uitspattingen kreeg ik heel wat leuke reacties, en sommigen stelden zich de vraag of er daar een vervolg zou op komen of dat er een dichtbundel in boekvorm zou volgen, want niemand gaat eens de strijd om tante corona is beslecht, op facebook nog naar beneden scrollen om er mijn gedichten te lezen”, lacht Dimitri. “Maar ik koester al heel lang een stille droom om mijn creatieve taaluitspattingen in boekvorm te publiceren.”

“Om mijn hoop om mijn gedichtjes en andere impressies wat kracht bij te zetten, verzamelde ik al mijn moed en schreef tal van uitgeverijen aan en algauw kreeg ik antwoord van Storyland, een jonge Antwerpse uitgeverij. Het contract is ondertussen getekend en het boek zal verschijnen onder de titel ‘Blij-vers’. Een logische titel want de gedichtjes zijn blije versjes maar terzelfdertijd ook blijvertjes”, benadrukt woordkunstenaar Dimitri Carpentier.

Opbrengst naar goed doel

Op het boek moeten de liefhebbers nog even wachten. “De boekvoorstelling is ergen in september, een juiste datum moet nog geprikt worden. Eens die datum bekend zullen boekenwurmen de bundel kunnen bestellen en kunnen boekhandels het ook in hun aanbod opnemen. Het dichtbundel zal onder andere de 55 coronagedichten die nu online te vinden zijn op mijn Facebookpagina, aangevuld met oud en nieuw ongepubliceerd werk. De opbrengst van de verkoop ga ik aan een goed doel schenken”, besluit de blije en enthousiaste schepen Dimitri Carpentier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio