350 handelaars uit Tremelo en Keerbergen verenigen zich

Succesvolle receptie UNIZO BKT

Karel Van Eetvelt op de BKT-receptie Foto: erik van eycken

Keerbergen - Vrijdag had de jaarlijkse receptie plaats van UNIZO afdeling BKT (Baal, Keerbergen, Tremelo). 350 ondernemers verzamelden bij garage Leo Peeters en hoorden hoe zowel kersvers burgemeester van Tremelo Paul Dams en UNIZO-baas Van Eetvelt een pleidooi hielden over het belang van de zelfstandige. Ook burgemeester Schevenels van Keerbergen hield een toespraak.

Het was al de tweede keer dat Van Eetvelt in hoogst eigen persoon op de nieuwjaarsreceptie van Unizo BKT aanwezig was. Vorig jaar kreeg Rik Torfs de eer de zelfstandigen uit Tremelo en Keerbergen toe te spreken. Van Eetvelt pleitte dit jaar vooral voor een lagere kostenstructuur voor zelfstandigen. 'Jullie creeëren de welvaart in dit land, dus respect moet en zal er zijn', voegde hij er aan toe.

Ook kersvers burgemeester Paul Dams van Tremelo nam het op voor de zelfstandigen. 'Laat mensen die graag werken, werken', was zijn besluit. Burgemeester Schevenels nam het dan weer op voor de zelfstandige horeca-uitbater die op het moment van de receptie werkte, en zette het belang van het horecabedrijf in Keerbergen in de kijker. 'Keerbergen is culinaire top met meer dan dertig restaurants', vertelde ze.

Of alle aanwezigen de boodschap van de gastsprekers goed begrepen is maar zeer de vraag. Het immense atelier van garage Peeters mag dan wel voldoende ruimte bieden voor 350 aanwezigen, de geluidsinstallatie bleek niet krachtig genoeg om alle uithoeken van de zaal voldoende te versterken. Hierdoor ontstond er op de laatste banken rumoer wat duidelijk en terecht niet naar de zin was van enkele sprekers.

Toch blijft het verrassend om zien dat elk jaar meer en meer lokale ondernemers zich verzamelen op de receptie. Voorzitter van UNIZO BKT Christiaan Goris was duidelijk een tevreden man.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio