Danny Laes delft het onderspit

Bernard Derveaux nieuwe voorzitter CD&V Kortenberg

Bernard Derveaux nieuwe voorzitter CD&V Kortenberg

Bernard Derveaux is de nieuwe CD&V-voorzitter Foto: erik van eycken

Kortenberg - Bernard Delveaux is voortaan de nieuwe voorzitter CD&V Kortenberg. Hij haalde het van Danny Laes. Alle lokale CD&V-leden konden zondag hun stem uitbrengen in de parochiezaal van Everberg. Naast de voorzittersverkiezing vond er ook de uitreiking plaats van de Gouden Duimen van Jong CD&V, en een inspraakmoment voor alle inwoners.

Volgens CD&V-gemeenteraadslid Herman Trappeniers was de keuze van de leden geen stem tegen Danny Laes, maar eerder een keuze over de verdeling van de werklast. 'Danny is sinds enkele maanden ook OCMW-raadslid. We danken Danny voor de wijze waarop hij het voorzitterschap invulde', zegt het raadslid.

De voorzittersverkiezingen gingen gepaard met een inspraakmoment toegankelijk voor alle burgers uit groot Kortenberg. 'Het is de eerste keer dat we dit doen', zegt burgemeester Chris Taes. 'We zijn halverwege de bestuursperiode. We vonden het hierdoor een uitstekend moment.' Burgemeester Taes verklapte meteen dat er in 2010 anderhalf miljoen euro wordt uitgetrokken voor de aanleg van fiets- en wandelpaden in de gemeente.

Het inspraakmoment voor de bevolking werd opgedeeld in verschillende thema's. Verschillende statafels deden dienst voor de verschillende onderwerpen. Om het half uur werd er van tafel gewisseld. 'We passen het systeem toe van een speed dating', lacht de burgemeester. 'Maar dit werkt vooral drempelverlagend. Het is niet voor iedereen evident om voor een groot publiek te spreken.' De thema's die prominent aan bod kwamen waren mobiliteit en veiligheid, belastingen en woonbeleid, jeugd en milieu, sport, verenigingsleven en senioren en tenslotte het sociale beleid.

Ook de voorzitter van Jong CD&V Kortenberg Koen Van Roey had enkele verrassingen in petto. Hij mocht de 'Gouden Duimen' uitreiken aan verenigingen of personen die zich op een uitzonderlijke en belangenloze manier inzetten voor het gemeenschapsleven. De organisatie Run For Congo, Jeugdclub Den Uyl, de organisatie van de Cityparade, Roger Pattyn en atlete Vanja Cnops sleepten de vijf prijzen in ontvangst.

In totaal kwamen er 120 inwoners en CD&V leden opdagen. De meest aangekaarte problemen waren betaalbaar wonen en de mobiliteit. Toeval of niet, ook het burgemeesterrapport van Het Nieuwsblad toonde aan dat deze thema's de meeste aandacht vragen in de Vlaams-Brabantse gemeente.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio