In de kijker: Andrea en Antonella Lizzadro

In de kijker: Andrea en Antonella Lizzadro

Antonella en Andrea Lizzadro Foto: evb

Keerbergen - Andrea en Antonella Lizzadro baten het succesvolle Italiaanse restaurant Trattoria 2000 in Keerbergen uit.Andrea woont in Schriek, Antonella in Keerbergen

Ze spreken al een aardig mondje Nederlands, Antonella en Andrea Lizzadro. Andrea woont en werkt al achttien jaar in Vlaanderen. ‘Ik kwam achttien jaar geleden op vakantie in Vlaanderen. Aangezien ik het een prachtstreek vind, ben ik hier dan maar gebleven’, lacht hij. ‘Ik werkte eerst twaalf jaar in de Leuvense Horeca, telkens in restaurants.’ Toen het restaurant Trattoria 2000 in Keerbergen te koop stond rook hij zijn kans om zelf een zaak te beginnen, nu zes jaar geleden.

Hij baat het uit samen met zijn zus Antonella. ‘Mijn verhaal loopt eigenlijk gelijk aan dat van mijn broer’, zegt de sympathieke Italiaanse. ‘Ik kwam hier op vakantie, vond de liefde en ben dan maar hier blijven hangen’, lacht ze. Broer en zus komen uit de Italiaanse landstreek Foggia en groeiden daar op in het kleine dorpje San Marco In Lamis. ‘Maar nu wonen we heel erg graag in Vlaanderen’, zeggen beiden. Tijd voor hobby’s is er niet veel gezien de immer drukke zaak: ‘Eigenlijk heb ik er geen, behalve een keer per week winkelen’, zegt Antonella.

Haar broer probeert pakt het sportiever aan: ‘Ik speel zaalvoetbal in Leuven, samen met Italiaanse vrienden. Het restaurant Trattoria 2000 ligt langs de Mechelsebaan in Keerbergen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio