'Koekelare Verbeeldt' zoekt hulp

Koekelare - De online beeldbank is het virtuele geheugen van de streek. 'Koekelare Verbeeldt' die alle beelden van meer dan vijfentwintig jaar oud die iets te vertellen hebben over de geschiedenis van Koekelare digitaliseerd en op de website laat verschijnen, zoekt hulp voor de vlotte realisatie van dit project. Heb je interesse? Op vrijdag 13 mei om half tien 's morgens, is er in het documentatiecentrum HADOC een eerste infomoment rond de beeldbank 'Westhoek Verbeeldt', iedereen is er van harte welkom.

'Deze online beeldbank is te bekijken op www.westhoekverbeeldt.be en wil een virtueel geheugen van de streek zijn. Alle beelden van meer dan 25 jaar oud die iets vertellen over de geschiedenis van Koekelare zoals o.a. groepsfoto's van verenigingen, foto's van evenementen, van verdwenen gebouwen, van dorpsfiguren, enz.. zullen op die website verschijnen', zegt Virginie Hellebuyck van de Koekelaarse cultuurdienst.

Enorme klus

'Dit is natuurlijk een enorm werk om deze klus tot een goed einde te brengen. Alle foto's worden gedigitaliseerd, beschreven en online geplaatst. Op dit ogenblik zijn er al meer dan 200 foto's gedigitaliseerd en klaar om beschreven te worden, maar hierbij hebben we hulp nodig van vrijwilligers, mensen die daar interesse in hebben', vervolgt Virginie Hellbuyck. 'Spenhiers vzw werkt hiervoor ook samen met de Cultuurdienst van Koekelare en Hout- en Blooteland.'

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in het verleden van Koekelare? Wil je meehelpen aan dit unieke project op gelijk welke manier? Ga dan op vrijdag 13 mei 2011 om 9u30 naar het 'Documentatiecentrum HADOC', gelegen Sint-Jorisplein 1 te Koekelare voor een eerste infomoment rond de beeldbank 'Westhoek Verbeeldt'.

Meer informatie rond dit schitterende project is te bekomen bij: de Cultuurdienst: Virginie Hellebuyck, op het nummer 051 58 09 65 of diensttoerisme@koekelare.be . Je kunt ook terecht bij de vzw Spaenhiers: Bernard Lootens op het nummer 0473 98 24 57 of via lootens.bernard@telenet.be .

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio