Spaenhiers verzorgen begeleide wandelingen

Open Monumentendag in de Brouwerij

Op zondag 11 september wordt de 23ste editie van Open Monumentendag gevierd. Het toeristisch - cultureel centrum “De Brouwerij” in Koekelare opent speciaal ter gelegenheid van Open Monumentendag op 11 september van 10u tot 18u gratis de deuren.

evt

Op zondag 11 september wordt de 23ste editie van Open Monumentendag gevierd. Thema dit jaar is ‘Conflict’. In 199 steden en gemeenten over heel Vlaanderen kunnen erfgoedliefhebbers een kijkje nemen in bekend en minder bekend ‘Conflict’-patrimonium of deelnemen aan een van de honderden activiteiten.

Het toeristisch-cultureel centrum “De Brouwerij” in Koekelare opent speciaal op 11 september van 10u tot 18u gratis haar deuren.

Begeleide wandelingen

In het kader van Open Monumentendag organiseert de dienst voor toerisme en cultuur in samenwerking met de Spaenhiers vzw, begeleide wandelingen doorheen de site van brouwerij-mouterij Christiaen op de hoek van het Sint-Maartensplein.

De brouwerij kreeg haar huidige uitzicht rond 1878. Ze was actief tot 1968 en behoorde tot de grootste werkverschaffers in Koekelare. Het gebouw werd in de jaren 1980 ondanks het geringe enthousiasme van de bevolking gered en door de gemeente aangekocht.

Weet je nog niet wat te doen op zondag 11 september? Bezoek dan de prachtige brouwerijsite en kom meer te weten over het ontstaan van het huidige toeristisch-cultureel centrum! Gerdi Staelens en Bernard Lootens van de Spaenhiers geven de nodige tekst en uitleg.

Kinderen en jongeren worden op deze dag eveneens niet vergeten. De dienst voor toerisme en cultuur organiseert een leuke fotozoektocht voor kinderen vanaf 9 jaar.

Meer info: Dienst voor Toerisme en Cultuur – Sint-Maartensplein 15B – 8680 Koekelare – info@koekelare.be – 051 61 04 94.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio