Straffe wielerverhalen doorspekt met de geur van massageolie

Rik Vanwalleghem & Dirk Nachtergaele in De Balluchon

Zittend ex-wielerjournalist Rik Vanwalleghem tijdens een voordracht vorig jaar in Gistel. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Het feestcomité haalt ex-sportjournalist Rik Vanwalleghem en verzorger Dirk Nachtergaele van wielerploeg Quick-Step, naar De Balluchon. Afspraak zaterdag 26 november om 19.30 uur, voor een avondje “Straffe wielerverhalen”.

Koekelare kent al enkele jaren de traditie van het op poten zetten door de Feestcommissie, van cultuuravonden in cultuur centrum De Balluchon, gelegen in de Moerestraat. Vorig jaar was filmregisseur Jan Verheyen en zijn Koekelaarse echtgenote Lien Willaert er te gast, dit jaar ging de feestcommissie het zoeken in het wielermilieu.

Twee fantastische wielerfreaks

Onder de noemer “Straffe wielerverhalen”, wisten de organisatoren twee fantastische kleppers van formaat te strikken uit het Belgisch wielermilieu. Twee wielerfreaks, samen goed voor 60 jaar in de buik van het internationale wielercircus. Rik Vanwalleghem (59) is ex-wielerjournalist van de krant Het Nieuwsblad Sportwereld en nu directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, en Dirk Nachtergaele (60) is een gevierd wielerverzorger. Hij kneedde de kuiten en had de voorbije jaren zijn handen vol met o.m. Johan Museeuw, Jan Raes, Mario Cipollini, Tom Boonen en tal van andere groten uit de wielersport.

Het kan niet anders of de straffe verhalen liggen voor het grijpen. Niet over winst en verlies maar over tandpasta, kusmeisjes, champagne en rietsuiker… En over een Poolse coureur die glazen eet, zo lezen we op hun website. Humor en straffe verhalen zijn de wisselende ingrediënten die deze sportavond moeten kleuren.

Tickets

De straffe verhalen liggen voor het grijpen maar gezien het swingende, drukke leven van beide wielergekken, is het aantal praatavonden in Vlaanderen beperkt. Wil je dus deze unieke wieleravond als bevoorrechte getuige meemaken, bestel dan als de bliksem jet toegangstickets.

Genummerde kaarten zijn te koop aan de prijs van 10 euro. Ze zijn verkrijgbaar in Sfeercafé Monroe gelegen in de Kerkstraat. De aansluitende receptie is inbegrepen in de prijs. De Balluchon opent zijn deuren om 19.30 uur en de show neemt een aanvang om 20 uur stipt.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio