15,7 procent van de Koekelaarse gezinnen brengt ingevuld referendum binnen

230 aanwezigen op Open VLD hutsepotavond

De lokale afdeling Open VLD met gastspreker Carina Van Cauter en fractieleider Bart Tommelein. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Lokaal Open Vld Voorzitter Henk Dejonghe mocht vrijdagavond twee december, maar liefst 230 sympathisanten verwelkomen op de tweejaarlijkse Open VLD hutsepotavond in d’Oude Schole in Bovekerke. Henk Dejonghe zei in zijn toespraak dat het eerder gehouden referendum, een succes mag genoemd worden, want 15,7 procent van de Koekelaarse gezinnen, bracht het formulier ingevuld terug binnen. En de leden van Open VLD Koekelare kregen hun inschrijvingsgeld voor de hutsepotavond terugbetaald als dank voor hun jarenlange trouw.

Onder de aanwezigen noteren we naast gastspreker Federaal Volksvertegenwoordiger Carina Van Tittelboom – Van Cauter uit het Oost-Vlaamse Herzele, ook Vlaams Volksvertegenwoordiger en gemeenschapssenator Bart Tommelein uit Oostende, eerste schepen en Open Vld-lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen Janna Rommel- Opstaele en OCMW-voorzitter Geert Galle, beiden uit Middelkerke; de gemeenteraadsleden Karine Declerck en Geert Ranson uit Gistel, OCMW-raadslid Annemie Borra uit Diksmuide, Open Vld-lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen Frans Verhelst uit het eigen Koekelare, alsook de bestuursleden en leden van Open Vld en Jong Vld Koekelare.

Speciale band met Koekelare

Voorzitter Henk Dejonghe bedankte uitvoerig zijn bestuursleden voor de organisatie van deze hutsepotavond. ‘Zonder deze ploeg was deze organisatie niet mogelijk geweest. Dit is niet het werk van 1 of 2 mensen maar van een hechte ploeg’, zo stelde de lokale voorzitter.

Na de plichtplegingen stelde hij vervolgens Federaal Volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter voor, gastspreker van de avond. Dejonghe leerde Carina kennen op de eerste liberale familiedag deze zomer in het Oost-Vlaamse Herzele, waar haar echtgenoot - Johan Van Tittelboom - burgemeester is.

Carina Van Cauter is advocaat van beroep en de moeder van Nathalie en Frederik. Zij is volksvertegenwoordiger kieskring Oost-Vlaanderen sinds 2007. Voordien zetelde ze onder andere als gedeputeerde milieu, communicatie en toerisme van 2004 tot 2006 en als gedeputeerde voor stedenbouw, personeel en sport van 2006 tot 2007. Zij is vast lid van de Commissie voor de Herziening van de Grondwet en de Hervorming van de Instellingen.

Carina Van Cauter vertelde aan de aanwezigen dat ze ook een speciale band heeft met Koekelare. Haar man trouwde als burgemeester van Herzele, als eerste koppel Sofie Vanhaverbeke, woonachtig in Koekelare en Open Vld- bestuurslid.

Verdedigde regeringsonderhandelingen

Vervolgens verdedigde zij met een overtuigende stem en vol vuur, de regeringsonderhandelingen en de rol die haar partij en in het bijzonder de nationale Open Vld Voorzitter Alexander De Croo hierin heeft gespeeld. ‘Wij proberen van citroensap, limonade te maken! En ik durf te stellen dat voorzitter De Croo daar aardig in gelukt is. Maar dat de weg nog lang is en iedereen zijn steentje zal moeten bijdragen, dat moeten we niet ontkennen’, zei Carina Van Cauter.

Carina kaartte ook even het misbruik in de Kerk aan, een dossier die ze zelf van heel nabij heeft gevolgd en zelf op de politieke agenda plaatste door in het federaal parlement te komen getuigen uit eigen ervaringen.

Na haar toespraak kreeg ze van voorzitter Henk Dejonghe, een ruiker bloemen aangeboden als dank voor haar komst naar Koekelare.

Referendum een succes

Voorzitter Henk Dejonghe benadrukte dat de lokale afdeling volop bezig is met de voorbereidingen van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. Hij dankte ook de Koekelaarse bevolking voor hun massale medewerking aan het Koekelaarse referendum die Open Vld Koekelare dit najaar organiseerde.

‘Ondertussen is men volop bezig met de verwerking van de binnengebrachte formulieren, die zullen dienen voor het uitschrijven van het Open Vld verkiezingsprogramma "Visies voor het Koekelare van Morgen" in het voorjaar van 2012’, zo stelde Henk Dejonghe met nadruk. Hij lichte wel een tipje van de sluier op door te verklappen dat maar liefst 15,7 procent van de Koekelaarse gezinnen, de tijd heeft genomen om het referendum in te vullen en terug te bezorgen. Wat een meer dan behoorlijk resultaat is.

Dejonghe stelde ook dat na de aanstelling van Open Vld lijsttrekker Frans Verhelst van afgelopen zomer, ze nu volop bezig zijn met de verdere lijstvorming. Het is met deze ploeg dat Henk Dejonghe als lokale voorzitter, na 18 jaar oppositie, met Open Vld Koekelare absoluut in de Koekelaarse meerderheid wil geraken.

Tot slot dankte hij nogmaals alle Open Vld leden voor hun jarenlange lidmaatschap en steun aan de lokale afdeling. Hij stond er samen met zijn voltallige bestuur op, dat er opnieuw een return kwam naar de leden toe. Alle Open Vld leden Koekelare kregen hun 12 euro inschrijvingsgeld voor de hutsepotavond integraal terugbetaald.

Daarna nam OCMW raadslid en bestuurslid Frans Vermeersch uit Bovekerke nog kort even het woord waarin hij vooral lovende woorden had voor de blijvende enthousiaste inzet van de lokale Open Vld Voorzitter Henk Dejonghe. ‘Diene voorzitter weet als geen ander elk bestuurslid te blijven motiveren. Wanneer men recent tijdens de bestuurvergadering even dacht, die hutsepotavond wordt een flop, dan stak hij als voorzitter zelf nog een tandje bij, waardoor we dit resultaat (230 aanwezigen) hebben kunnen boeken. Doe het maar eens, den ene heeft geen tijd, de andere komt niet naar de bestuursvergadering, en toch is elke activiteit en initiatief die hij neemt, meer dan geslaagd’ stelde Frans Vermeersch onomwonden. Hierop barste voor Henk Dejonghe een daverend applaus los in de zaal.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio