Toneelschrijver Daniël Quintens stelt vertrouwen in een pak onervaren toneelliefhebbers

Nieuwe toneelvereniging ‘T.I.M.’ boven de doopvont gehouden in feestzaal Den Oever

Nieuwe toneelvereniging ‘T.I.M.’ boven de doopvont gehouden in feestzaal Den Oever

De kersverse toneelvereniging T.I.M. die op vrijdag 30 december in feestzaal Den Oever boven de doopvont werd gehouden. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - In feestzaal Den Oever op het gehucht Douveren op de grens met Moere, werd afgelopen vrijdag 30 december 2011, een nieuwe toneelvereniging boven de doopvont gehouden. De boreling kreeg de naam ‘T.I.M.’, wat staat voor ‘Toneel In Moere’. Stuwende krachten achter het gloednieuw gezelschap zijn Noël Cordier en toneelschrijver & regisseur Daniël Quintens. Voor hun debuut kozen ze voor "Juffrouw Clarence", een waargebeurd verhaal van de hand van en in een regie van Daniël Quintens.

Het was voor Noël Cordier en auteur en regisseur Daniël Quintens, bang afwachten hoeveel mensen de oproep voor de oprichting van een toneelvereniging zouden beantwoorden en zouden komen opdagen naar de infovergadering in feestzaal Den Oever.

Met een bang hart trok ook ik op vrijdag 30 december naar feestzaal Den Oever op de grens met Moere, naar de infovergadering en de eigenlijke stichtingsvergadering van de spiksplinternieuwe toneelvereniging T.I.M.

Mix van jong en oud

Maar tot mijn grote verbazing en ook die van Noël en Daniël, trof ik er op de eerste contactvergadering, toch een 20-tal personen aan die belangstelling hadden in het project. Toneelschrijver en regisseur Daniël Quintens wonende in Snaaskerke, won al vlug het vertrouwen van de groep.

Iedereen stelde zich voor aan de groep, waarna het verdict viel dat er slechts een drietal aanwezigen enige toneel- en acteerervaring hadden. De rest van de aanwezigen konden geen acteeradelbrieven voorleggen. Maar de Snaaskerkenaar vond in dit gegeven, juist de uitdaging om als regisseur met deze groep aan de slag te gaan.

Er werd wat heen en weer gepalaberd en de vergadering verliep enigszins wat chaotisch, maar uiteindelijk zag iedereen het zitten. De groep was evenwichtig samengesteld met een gezonde mix van jong bruisend talent en enkele ouderen. Dan begon de zoektocht naar een passende naam voor de toneelvereniging en na wat discussie werd gekozen voor T.I.M. een toch ietwat ongewone naam voor een toneelvereniging. Maar het is net die ongewone verrassende naam, die bij het merendeel van de vergadering de voorkeur genoot.

Passend stuk

Volgende vraag op de agenda: met welk stuk zouden we uitpakken? Regisseur Daniël Quintens, die toch niet aan zijn proefstuk toe is en momenteel "Het Geld Van Oma", een komedie van Daniel Quintens en in Regie van Daniel Quintens, aan het voorbereiden is met toneelvereniging "Vrij Spel" uit Beerst. Opvoeringen zijn er op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari 2012 en vrijdag 17 en zaterdag 18 februari 2012, telkens om 20.30 in Ter Zaele
H. Consciencestraat 3 Beerst. Kaarten te verkrijgen bij Linda Bonny (gsm 0476-706684) of via info@vrijspel.be  .

Daniël had tal van werken bij zich en gaf bij enkele tekst en uitleg, keek naar de rolmogelijkheden en vroeg dan de mening van de aanwezigen. Na enige discussie kozen de aanwezigen voor “Juffrouw Clarence” een waar gebeurd verhaal in twee delen van de hand van Daniël Quintens. De rollen werden toebedeeld en dan was het uitkijken naar een geschikte locatie voor de repetities. Zaalverantwoordelijke Jules Vanhee van het cultureel centrum in Moere, gaf de data op waarop de zaal beschikbaar is en klaar was Kees.

De laatste twee punten van deze eerste contactvergadering wogen het zwaarst. Enerzijds moesten de aanwezigen nog op zoek naar een geschikte data voor de voorstellingen en naar een bestuur. Over de data van de voorstellingen bestaat nog enige twijfel, maar we zullen jullie lezers zeker informeren wanneer de exacte data vast staat. Er werd wel een bestuur samengesteld en die ziet er als volgt uit: voorzitter is Pol Vanhee, secretaris is Melissa Jonckheere en penningmeester is Eric Vanhooren.

Maken verder deel uit van de toneelvereniging: Shirley Beernaert, Linda Bonny, Inge Vyt, Christiane Vereecke, Justine Staelens-Maervoet, Kirby Rosseel, Emma Content, Eddy Geryl, Maxime Druwel, Kim Hoste, Gilbert Devreker, Johan Vuylsteke, Patrick Desmit en Jürgen Gamme.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio