Het Vintekoor is bijlange nog niet uitgezongen

’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor pakt uit met “Nog eki 13 erwerkte schlagers”

Het succesvolle 't Westvlams Gemiengeld Vintekoor bracht zo pas nieuw full album uit met dertien liedjes gezongen in 't Westvlams. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Na het grote succes van "Schlagerfestival" hangt ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor onder leiding van Johan Catteeuw, een tweede wagonnetje aan de meezingtrein, namelijk: "Schlagerfestival twee" met de toepasselijke titel “Nog eki 13 erwerkte schlagers”. Het nieuwe album is vanaf vandaag online te koop en kost zeventien euro verzendingskosten inbegrepen.

’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor is al jaren populair in West-Vlaanderen. Maar ook tot ver buiten de provinciale grenzen kent het vintekoor onder de leiding en bezieler Johan Catteuw, enorm succes. Dat leidde tot nu toe tot de opname van een 20-tal full-cd’s en één dvd-opname.

‘14 gemiengelde vinten die reeds 11 jaar op de meest diverse podia in Vlaanderen het beste van zichzelf geven’, zo zou je ons kunnen omschrijven zegt Johan Catteeuw na het spetterende optreden onlangs gegeven in de Feesttent van Bovekerke Feest. ‘Waar wij in november 2000, bij de toevallige geboorte van ons koor nog stijfjes braaf stonden te wezen in ons wit-eremoniehempie, krampachtig onzen tekstboek vastklemden en meestal niet meer deden dan van links naar rechts wiegen, zijn wij ondertussen uitgegroeid tot een swingend showkoor dat zelfs de meest wervelende arm- en beenbewegingen niet meer uit de weg gaat’ onderstreept Johan.

Nieuw full album

Ondertussen staat de teller van het ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor op enkele honderden optredens en 18 full-cd's, en nog zijn ze niet uitgezongen. ‘We zijn en al zeg ik het zelf, al een beetje een begrip geworden in West-Vlaanderen en omstreken’, lacht Johan ‘Ons succes is een mix van diverse factoren. We hebben, gewone venten als we zijn, een hoge aaibaarheidsfactor en onze uit-het-leven-gegrepen teksten zijn de herkenbaarheid zelf.’

‘We hebben ondertussen al geruime tijd bewezen dat het West-Vlaams als zangtaal wel degelijk "goed kan bekken". Onze melodieën "blijven hangen" en de danspasjes die wij synchroon proberen uit te voeren, worden door elk lid veelal op een zodanige eigenwijze eigen wijze uitgevoerd, dat elk deel van het geheel de moeite van het bekijken waard is.’

‘Onze ambitie is na al die jaren nog steeds dezelfde: ambiance maken en vooral onszelf amuseren’, besluit Johan Catteeuw zijn betoog.

Het vintekoor heeft zo net een nieuw full album op de markt gebracht: Schlagers twee - “Nog eki 13 erwerkte schlagers”. De nieuwe full-cd bevat opnieuw dertien liedjes omgetoverd tot 13 Westvlamse pareltjes. Hierna vind je wat tekst en uitleg rond de dertien songs.

1) ’t Schonste up de weireld
Een parodie op “Schön ist es auf der welt zu sein” van Roy Black. Over West vlaanderen als schoonste plek op de wereld.
2) ’t Woater is veel te diepe
Een parodie op “Het water is veel te diep” van Willy Sommers. Over een nare natte droom.
3) Bel me mail me
Een parodie op “bel me schrijf me” (orig.bend me shape me). Over altijd bereikbaar
moeten zijn voor uw vrouw.
4) Damme verdikt zien
Een parodie op “Arrivederci Hans” van Laura Lynn. Over het plagen van BMI- gefrustreerde vrouwelijke collega’s.
5) De café’s
Een parodie op “t Kleine café aan de haven” van Vader Abraham, over de teloorgang van de cafés!
6) Die oede vintn
Een parodie op “ De oude man en de zee”(orig: Alte mann und das meer). Over de charme van ons snel verouderend vintekoor.
7) E heel apart gevoel
Een parodie op “Ik krijg een heel apart gevoel” van Corrie Konings, over de materiële naweeën van een blindedarm operatie.
8) Ik zien verliefd up joen
Een parodie op “Ik ben verliefd op jou” van Paul Severs. Over hopeloos hulpeloze verliefdheid.
9) In mienen tied
Een parodie op “Als een leeuw in een kooi” van Willy Sommers, over onze sociaal netwerkende jeugd.
10) Olle gotsche zundag
Een parodie op “Immer wieder sonntags” van Cindy en Bert. Over lekker luieren op zondag.
11) Uuzne Guido
Een parodie op “El bandido” (orig: Great El Tigre) van Will Tura. Over de jammerlijke levenswandel van onze Guido.
12) Wree gezellieg
Een parodie op “Een Vrijgezel” van Benny Neyman, over de extrem dierenliefde van mijn vrouw.
13) Zunnepaneeln
Een parodie op “Laat de zon in je hart” van Willy Sommers, over hoe zonnepanelen kunnen leiden tot kleine burgeroorlogjes.

Wil je deze CD online bestellen? Dat kan. Hij kost 17 euro per stuk, te storten op rekeningnummer BE66 0014 4293 7543 op naam van 't Westvlams Gemiengeld Vintekoor, Fintele 2, 8647 Lo-Reninge. Bij de kostprijs per cd zijn de verzendingskosten inbegrepen.

Optredens

Wie het ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor aan het werk wil zien, kan terecht op volgende optredens: 08/06/2012 te Gistel, Openlucht Markt, voor VZW Gistelse Handelaarsbond. De toegang is gratis en de show neemt een aanvang om 20 uur. Verder kun je nog terecht op 17/06/2012 in Vlissegem, Openlucht - Warvinge 51, organisatie berust bij het gemeentebestuur, de toegang is gratis en de aanvang is 15 uur. Op 29/06/2012 zijn ze te gast in Oedelem in een tent gelegen Bruinbergstraat, in een organisatie van vzw 't Zwarte Veld. De toegang is er eveneens gratis en het optreden begint er om 22 uur. Op 30 juni 2012 ten slotte, staan ze op het podium in Langemark in een feesttent gelegen in de Statiestraat, en ook hier is het gemeentebestuur de organisator. De toegang is gratis en het optreden begint om 22uur.

Alle andere optredens vind je op www.vintekoor.be .
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio