Stemmen van zes jaar geleden omgezet in daden

Schepen Eric Huyghe: “Met vol vertrouwen naar de kiezer”.

Schepen Eric Huyghe: “Met vol vertrouwen naar de kiezer”.

Schepen Eric Huyghe (rechtstaand naast burgemeester Lies Laridon) hier omringd door collega Tom Pollentier- en gemeenteraadsleden en medewerkers, wil graag opnieuw deel uitmaken van komende bestuursmeerderheid. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Schepen en provincieraadslid Eric Huyghe (CS&V) zei op het eetfestijn van afgelopen zaterdag 9 juni, dat hij samen met de voltallige CD&V-ploeg vol vertrouwen naar de kiezer trekt. “Zes jaar geleden konden wij op jullie massale steun rekenen en maakten we een grote sprong voorwaarts! De afgelopen legislatuur hebben we deze spong voorwaarts in daden omgezet. Wij willen onze stempel verder blijven drukken op het beleid in Koekelare en vragen op 14 oktober aanstaande opnieuw jullie vertrouwen”, zo stelde schepen Eric Huyghe tot het ruim opgekomen publiek.

De CD&V wreef zich in de handen toen ze een zee van volk - zo’n 560 deelnemers – mochten verwelkomen op hun eetfestijn, waarop ook Staatssecretaris Hendrik Bogaert, gedeputeerde Guido Decorte en kabinetsmedewerker van Vlaams minister Hilde Crevits en tevens kandidaat voor de komende provincieraadsverkiezingen voor het district Oostende Annie Cool, aanwezig waren.

Geen woorden maar daden

‘Ik moet zeggen dat ik samen met de voltallige CD&V-ploeg met veel vertrouwen uitkijk naar 14 oktober 2012, een belangrijk moment waar jullie kiezers, het voor het zeggen hebben. We hebben zes jaar geleden massaal op jullie steun mogen rekenen, met het gevolg dat wij een grote sprong voorwaarts konden maken. De afgelopen legislatuur hebben wij deze stemmen omgezet in daden’, zo zei schepen Huyghe in zijn toespraak.

‘Ik denk te mogen stellen dat wij met de ganse ploeg keihard gewerkt hebben en dat wij meer dan ooit onze stempel op het beleid gezet hebben. De sterkte van de CD&V in Koekelare, is dat wij een hechte ploeg vormen, bij ons is het niet het resultaat van enkele individuen maar wel het resultaat van een goed draaiende motor van een hechte ploeg.’

‘Vandaar een hartelijk woordje van dank aan alle bestuursleden onder de goede leiding van voorzitter Jef Pollentier, aan de diverse fracties onder fractieleider Roland Demey en aan de gemeenteraadsleden André Bryon, Eric Maertens en Cecile Hoorne, die met CD&V mee bouwen aan een beter en mooier Koekelare, en dat elke dag opnieuw’, zo stelde Eric Huyghe.

‘Ook in het OCMW kon voorzitter Kaat Depreitere samen de voltallige CD&V-ploeg, serieus haar stempel drukken op het sociaal beleid in onze gemeente. Onder haar voorzitterschap realiseerden we de vernieuwing van het OCMW-gebouw en zorgden we ervoor dat er voor het eerst serieus geïnvesteerd werd door de gemeente in onze senioren, met de bouw van serviceflats, waarvan de opening gepland is op één oktober 2012.’

‘Samen met mijn collega en vriend Tom Pollentier, hebben we ons in het schepencollege voor onze bevoegdheden gesmeten. Er werd nog nooit zoveel gerealiseerd door een schepen van jeugd als nu. Denken we maar aan de bouw van de jeugdlokalen en het onlangs geopende jeugdhuis. Ook op toeristisch vlak zorgt hij voor nieuwe impulsen met de belangrijke renovatie van de Brouwerijsite en het Käthe Kollwitz museum, waarvoor we via de provincie zo’n slordige 100.000 euro subsidie vangen, in het kader van de 100-jarige herdenking van WO I. Tot slot is hij ook bezig met het ontwerp van een volledig nieuw containerpark die begin volgende legislatuur zal gerealiseerd worden.’

‘Ook op het vlak van openbare werken heb ik als schepen van openbare werken, de afgelopen jaren heel wat stenen letterlijk en figuurlijk doen verleggen. Denken we maar even aan de vernieuwing van de landelijke wegen op een duurzame manier, de heraanleg van de Ringlaan, het grootste wegenisproject ooit in Koekelare en de verschillende nieuwe fietspaden die werden aangelegd. Momenteel zit ook de aanleg van het fietspad langs de Moerestraat in de startblokken’, benadrukte schepen Eric Huyghe dit alles tijdens zijn toespraak.

Kiezer heeft het voor het zeggen

Schepen Eric Huyghe stelde verder, dat hij en de CD&V verder aan het beleid in Koekelare wil deelnemen en vroeg daarom het aanwezige publiek massaal om hun steun op 14 oktober. Hij beloofde er alles aan te doen om na 14 oktober opnieuw deel uit te maken van de bestuursmeerderheid.

‘Op 14 oktober hebben jullie het voor het zeggen. Wij gaan straks naar de gemeenteraadsverkiezingen met 19 stuk voor stuk geëngageerde en gedreven kandidaten. De definitieve kandidatenlijst zullen wij binnen enkele weken bekendmaken, maar durf nu al in vol vertrouwen jullie stem vragen voor CD&V Koekelare.’

‘Op 14 oktober zijn er ook provincieraadsverkiezingen. Zes jaar terug werd ik van op de laatste plaats verkozen in de provincieraad. Daar heb ik Koekelare op een goede manier vertegenwoordigd. Straks ben ik opnieuw kandidaat, ditmaal van op de derde plaats in het kiesarrondissement Veurne – Diksmuide en vraag ook hier om uw stem, zodat ik opnieuw Koekelare mag vertegenwoordigen in de provincieraad’, zo besloot Eric Huyghe die nog de kandidaten voor de provincieraad, een voor een voorstelde aan het publiek.

Kandidaten CD&V Provincieraad

1) Guido Decorte, uittredend gedeputeerde uit Koksijde; 2) Lies Laridon, burgemeester van Diksmuide en uittredend provincieraadslid; 3) Eric Huyghe, eerste schepen Koekelare en uittredend provincieraadslid; 4) Anja Pilet, OCMW-voorzitter Veurne; 5) Karolien Damman wonende in Kortemark; 6) Martine Rabaey, schepen in Alveringem en 7) Johan Blieck, uittredend provincieraadslid uit De Panne.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio