Wil de stem zijn van mindervaliden en zwakkeren van onze samenleving

Luc Debou verrassend kandidaat op de lijst Opbouw Koekelare

Luc Debou verrassend kandidaat op de lijst Opbouw Koekelare

Luc Debou (47) maakt zijn debuut in de gemeentepolitiek. Hij komt op als kandidaat voor Opbouw Koekelare. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Gisterenavond donderdag 21 juni, raakte het nieuws bekend dat Luc Debou wonende in de Pottebezemstraat 45 in Koekelare, kandidaat is op de lijst van “Opbouw Koekelare voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Stichter van de partij Andy Vermaut en Luc Debou zelf, bevestigden het nieuws.

Dat Andy Vermaut op elk vlak het buitenbeentje is van de gemeente, daar twijfelt niemand aan. Maar één ding moet je hem nageven: hij heeft lef en van roddels trekt hij zich niets aan. Vandaag zegt hij: “ik kom met de volgende gemeenteraadsverkiezingen op, het andere moment ziet hij het niet meer zitten en haakt hij af.” Maar Andy is eigenlijk iemand die nooit afgeeft en telkens weer sterker terug slaat wanneer hij door een of andere tegenslag wordt getroffen.

Opbouw Koekelare

Zo ook nu weer. Opbouw Koekelare zou aanvankelijk niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar uiteindelijk verschijnt Andy met “Opbouw Koekelare” toch terug op het politieke toneel in Koekelare. Gisterenavond raakte bekend dat Luc Debou wonende in de Pottebezemstraat 45 Koekelare - De Mokker, een van de kandidaten is op de lijst van Opbouw Koekelare. Andy Vermaut bevestigde het nieuws dat in Koekelare toch verrassend onthaald werd.

Luc Debou van bij zijn geboorte mindervalide, is 47 lentes jong, woont nog bij zijn mama op het gehucht De Mokker. Hij volgde onderwijs in het Dominiek Savio Instituut in Gits. Iedereen in Koekelare kent Luc. De sympathieke kerel is regelmatig in zijn rolstoel te zien in het centrum van Koekelare of op en rond het voetbalveld van SV en VK Koekelare. Hij is een fervente voetbalsupporter van Club Brugge en de man is ook voorzitter van de supportersclub van motorcrosspiloot Steve Ramon.

Het is de eerste keer dat Luc Debou zich kandidaat stelt op een politieke lijst. Luc maakt in Koekelare ook deel uit van de werkgroep toegankelijkheid handelszaken. Handelszaken die aanpassingen uitvoeren om de toegankelijkheid van hun zaak te bevorderen, worden door de werkgroep bezocht met een checklist en wanneer ze een positieve beoordeling krijgen, ontvangen ze het label “Deze zaak is toegankelijk.“

‘De gemeente Koekelare wil handelszaken belonen die voldoende toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, moeders met kinderwagens, senioren met wandelrekken of met wandelstokken. En ik wil me daarvoor engageren, vandaar dat ik deel uitmaak van deze werkgroep’, zegt Luc Debou.

Luc Debou stapt in de gemeentepolitiek omdat hij graag met van alles en nog wat bezig is en omdat hij vooral een stem wil zijn voor de zwakkeren in de samenleving. ‘Ik wil opkomen voor de zwakkeren van onze gemeente en voor mindervaliden en senioren in het bijzonder. Ik vind dat ik daar thuishoor en mijn stem voor die groep in de gemeenteraad moet laten weerklinken. Ik hoop dus dat de Koekelaarse kiezer mij die kans geeft’, benadrukt Luc Debou.

‘Andy Vermaut heeft toch enige moeite moeten doen om me te overtuigen om op zijn lijst te staan. Ik ben niet over een nacht ijs gegaan vooraleer ik toehapte. Ik heb met niemand problemen en iedereen is voor mij evenwaardig’, besluit Luc Debou die nog niet weet op
welke plaats hij op de lijst zal prijken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio