Zij wonen graag in Ruiselede

Sinds het fietsfeest begin juni, prijken foto's van tien Ruiseledenaren in het straatbeeld. Ze promoten hun dorp met de slogan onder hun foto. Die vertelt de voorbijganger waarom ze er graag wonen.

Het initiatief voor dit project werd genomen door de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid. Binnen het idee ‘waarom woon ik graag in Ruiselede’, werden tien Ruiseledenaren uitgekozen, geïnterviewd en gefotografeerd. Hun foto en quote werd vervolgens op grote doeken geplaatst en bevestigd aan frames.

De cultuurraad koos voor tien inwoners uit de drie parochies, die elk een bepaalde doelgroep vertegenwoordigen: jongeren en ouderen, cultuurliefhebbers, mensen uit het onderwijs en de landbouw, uit de religieuze wereld, mindervaliden en inwijkelingen. Katrien Dedecker, Frans Van Parijs, Jasper Callewaert, Melanie Bongato, Albert Van Colen, Filiep Vandenberghe, Maria Billiet, David De Clercq, Zuster Cecile Dinneweth en Marc De Visch waren bereid om mee te werken.

Voorzitter Gerda Meulebrouck interviewde haar dorpsgenoten en vatte haar bevindingen telkens samen in een citaat. Cultuurraadslid en beroepsfotograaf Norbert Maes legde de tien modellen vast op een foto die hun persoonlijkheid uitstraalt.

Op dit moment zijn de foto's onder meer te zien in het park, op het Polenplein en in de Kasteelstraat, Oude Tieltstraat, Kruiswegestraat en de Bundingstraat. 

Tijdens de maanden juli, augustus en september is het de bedoeling de frames te verplaatsen naar de drie parochies.

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio