Jongeren in actie zetten zich succesvol in voor goede doel

Achthonderd euro voor steunfonds Louis Tanghe

Achthonderd euro voor steunfonds Louis Tanghe

Het steunfonds Louis Tanghe is 800 euro rijker dankzij de inzet van tal van Hoogleedse jongeren. Foto: Eric Vanhooren

Hooglede - Jongeren in actie of Rerum Novarum nieuwe stijl, overhandigde afgelopen zaterdagavond 30 juni, in de Sint-Quirinuszaal gelegen in de Kerkstraat, een cheque van 500 euro aan het Steunfonds Louis Tanghe.

Afgelopen zaterdagavond overhandigde "Jongeren in Actie" of Rerum Novarum nieuwe stijl, een chaque van 800 euro aan de vertegenwoordigers van het steunfonds Louis Tanghe. De plechtigheid vond plaats in de Quirinuszaal gelegen in de Kerkstraat in Hooglede.

'We zijn fier dat “onze jonge gasten”, lees Chirojongens- en meisjes, de KAJ en JOC De Prik, in samenwerking met de ACW-kern opnieuw konden afronden met een dikke cheque voor het steunfonds Louis Tanghe', zegt ACW-perverantwoordelijke Eddy Debruyne.

'Toen we onze centjes telden merkten we meteen dat er forse vooruitgang werd geboekt wat de inkomsten betreft. Zowel de drankverkoop als de verkoop van steunkaarten, brachten meer in het laadje. En dat hebben we vooral te danken aan onze vinkeniers, die massaal in de ochtend langskwamen naar onze vinkenzetting en ons daarmee flink steunen. Ook de Chirojongens- en meisjes en de leiding van de KAJ dienen we een dikke pluim te geven voor hun fantastische spelnamiddag, net als aan JOC De Prik-boys - en girls, die met Local Coming Bands meer dan puik wisten te scoren.'

 

Alle activiteiten werden in goede banen geleid door een versterkte ACW-kern. Met al deze activiteiten kon Rerum Novarum Nieuwe Stijl ofte Jongeren In Actie 2012, opnieuw een vervolg breien aan een succesverhaal.

Steunfonds Louis Tanghe

Het steunfonds Louis Tanghe bestaat inmiddels 23 jaar en geeft financiële steun aan gezinnen met ernstig zieke kinderen. 'Het Steunfonds Louis Tanghe ontstond toen er bij Louis darmkanker werd vastgesteld. Om de dure behandelingen te kunnen betalen, organiseerden enkele vrienden toen een benefiet. Het werd een overdonderend succes, de actie bracht toen meer dan één miljoen oude Belgische frank op.'

Ondanks de financiële hulp overleed Louis op elfjarige leeftijd. Er werd toen beslist om met het overgebleven geld andere gezinnen uit Hooglede te helpen in een gelijkaardige situatie en dat mooi verhaal loopt anno 2012 nog altijd', zegt een vertegenwoordiger van het steunfonds die liever anoniem wenst te blijven.

'De medische begeleiding van kinderen met kanker en andere zware ziekten, is niet alleen bijzonder hard om dragen voor hun directe omgeving, veelal komen daar nog heel wat financiële beslommeringen bij die in feite op zo'n momenten niet zouden mogen mogen meespelen maar spijtig genoeg toch de kop opduiken en de getroffen familie financieel extra belasten.'

Het steunfonds Louis Tanghe brengt in dergelijke gevallen soelaas en wenst dat in de toekomst te blijven doen aan mensen en families van Hooglede en Gits die getroffen worden door kanker of door een zware ziekte.

Dat ze daarbij niet over een nacht ijs gaan is volstrekt normaal. Het steunfonds doet dat in alle discretie en alle stilte zonder veel uiterlijk vertoon. En in gelijk welk geval laat het steunfonds zich adviseren door de huisartsen die de directe noden correct en juist weten in te schatten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio