Winnaars Gluren bij de Buren in de bloemetjes gezet

Winnaars Gluren bij de Buren in de bloemetjes gezet

Gluren bij de Buren werd opnieuw een voltreffer in het kwadraat. Foto: Eric Vanhooren

Hooglede - Gluren bij de Buren kan met een 250-tal inschrijvingen, opnieuw terugblikken op een geslaagde tweede editie. Onlangs werden de winnaars op het gemeentehuis van Hooglede in de bloemetjes gezet.

Gluren bij de Buren is een samenwerking van de milieudiensten van Staden, Hooglede en Kortemark. Na het succes van de eerste editie kon een tweede editie niet uitblijven en ook nu weer mocht het evenement op veel bijval rekenen. Uit de talrijke deelnemers zijn negen gelukkigen geloot die op het persmoment hun prijs mochten komen afhalen.

Onlangs vond het slotevenement van Gluren bij de Buren plaats. Op zondag drie juni kon men immers op twaalf verschillende locaties interessante bijzonderheden gaan bezoeken in de gemeenten Hooglede, Kortemark en Staden. Meer dan 200 mensen schreven zich in.

Opmerkelijke locaties in de kijker stellen

Gluren bij de Buren is een organisatie door de drie betrokken milieudiensten. Bij gelegenheid van het slotevenement werden per gemeente, drie deelnemers als winnaar met een geschenkdoos van de wereldwinkel verrast.

Voor Hooglede zijn dat Roger Deleu, Sofie Lannoy en Ingeborg Doom. Voor Kortemark Anita Vergote, M Pauwelyn, Wim Ronse en voor Staden Johan Cornette, Charlotte Vermeersch en Nicole Degrijse. Daarnaast was het ook een uitstekende gelegenheid om de twaalf exposanten en vrijwilligers ook in de bloemetjes te zetten. Zij ontvingen drie geschenkbonnen van lokale producenten en/of handelaars ter waarde van 15 euro.

Zwerfvuilproblematiek

Met het evenement Gluren bij de Buren wensen de milieudiensten van Hooglede, Kortemark en Staden, een aantal opmerkelijke locaties met betrekking tot milieu en natuur in hun gemeente in de kijker te stellen. Maar tevens wordt een sensibilisatie beoogt voor de fair trade handel en lokale handel. De drie gemeenten zetten zich immers ook in als fair trade gemeente. Daarnaast wordt van het fietsevenement ook gebruik gemaakt om de zwerfvuilproblematiek aan de kaak te stellen. Onder het motto ’zwerfvuilvrije ritten’ wordt de deelnemer gewezen op het belang van een correct gedrag met afval die hij als recreant genereert.

Gluren bij de Buren kon als gemeentelijk samenwerkingsverband rekenen op ondersteuning van het West Vlaamse Hart. Een tweejaarlijkse formule die duidelijk aanslaat en die opnieuw reeds op het programma wordt geplaatst voor 2014.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio