Ook enige echte Mega Mindy en Café Flamand op nazomerfestival Koekelare Leeft

Ian Thomas de Vlaamse Justin Bieber komt naar Koekelare

Eveline Rommel uit Ingelmunster was een van de gelukkigen die na de showcase en presentatie van zijn debuutalbum, mocht poseren met haar idool Ian Thomas, de Vlaamse Justin Bieber. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Vzw De Motefeesten, de nieuwe organisators van het vierdaagse nazomerfestival Koekelare Leeft, laten er geen gras over groeien en halen de enige echte Mega Mindy en Ian Thomas, de Vlaamse Justin Bieber naar Koekelare. Samen met de Studio 100 band zullen zij de kinder- en jongerennamiddag van het festival, op zondag 2 september opfleuren. Ook Café Flamnd komt naar Koekelare Leeft.

Bij de voorstelling van het nazomerfestival Koekelare Leeft, waar er steevast plaats is voor een namiddagprogramma voor kinderen en jongeren in de doelgroep drie tot veertien jaar, was de programmatie nog niet ingevuld. Vandaar dat voorzitter Christophe Desmet nog geen namen kon bekendmaken van wie op zondagnamiddag 2 september, de kinderen tussen drie en veertien jaar een onvergetelijke namiddag zou bezorgen.

Mega Mindy & Ian Thomas

Maar we kunnen niet anders dan vaststellen dat er een nieuwe dynamiek waait in het nieuwe bestuur dat achter het nazomerfestival staat. Voorzitter Christophe Desmet en compagnie laten er geen gras over groeien. Ze hebben hun huiswerk goed gemaakt want ook voor deze twaalfde editie, halen ze met de enige echte Mega Mindy en de Vlaamse Justin Bieber Ian Thomas, twee klinkende namen naar het befaamde nazomerfestival.

Dat de allerkleinsten (3 tot 8 jaar) nu al gaan dromen van Mega Mindy en dat de al wat oudere jeugd (8 tot 14-15 jaar), denkt aan een heuse jeugdfuif met Ian Thomas en de Studio 100 band, staat zeker buiten kijf.

Wie van onze allerkleinsten kent immers de Vlaamse superheldin Mega Mindy niet? Sinds 2006 kun je haar avonturen geregeld zien op Ketnet en tal van andere televisiezenders zoals op Club RTL, in Nederland, op de TROS en in Italië op de jeugdzender DeA Kids. Naast de theatershows Mega Mindy en de Schitterende Smaragd (2008-2009) en Mega Mindy en de poppenmeester (2010), schitterde Mega Mindy ook in de Vlaamse bioscopen, in de films: “Het geheim van Mega Mindy” (2009), “Mega Mindy en het Zwarte Kristal” (2010) en “Mega Mindy en de Snoepbaron” (2011). Kortom……Mega Mindy is alom tegenwoordig want ze leeft ook voort in tal van strips en voorleesalbums.

Mieke Fonkel (Free Souffriau) een doorgaans verlegen meisje, die haar mening niet durft te verkondigen, heeft in het geheim echter een superheld alter ego genaamd Mega Mindy. Wanneer er een overval of andere misdaad aan de hand is, verandert de computer Bliep Mieke in Mega Mindy. De commissaris is namelijk niet erg snugger, maar Opa, Toby en Mieke hebben snel door als er iets niet klopt. Ze gebruikt dan al haar superkrachten om een einde te brengen aan het onrecht.

Of Mega Mindy ook in Koekelare nieuwe avonturen gaat beleven, laten we aan de verbeelding van de allerkleinsten over, maar één ding kunnen we wel verklappen… jullie zullen zich moeten reppen om een kaartje te bemachtigen.

Ian Thomas de Vlaamse Justin Bieber

Geen enkele artiest maakte in ons land een blitz-carrière als Ian Thomas (30 april 1997). Wat begon met een onschuldig ‘homemade’ filmpje op youtube geplaatst door zijn stiefvader Chris Van Tongelen (bekend van Familie en The Romeo’s), is op zeer korte tijd
uitgegroeid tot een ware hype.

Op het filmpje was een Bieber look a like te zien die een Vlaamse versie aan het maken/zingen was van de single “Baby” van Justin Bieber. Dit werd al snel opgepikt door de Vlaamse media en ondertussen heeft Ian Thomas Hoelen – want zo heet de 15-jarige knaap in het dagelijkse leven – al een heuse mediastorm veroorzaakt die de afgelopen jaren zijn gelijke niet gekend heeft in de Vlaamse Showbizz.

Via Youtube werd hij opgemerkt door platenmaatschappij Universal die hem een contract gaf. Niet lang daarna werd de single "Baby" uitgebracht. Op 26 maart 2011 bereikte zijn versie van het liedje de nummer 1 van de Vlaamse Ultratop 10. Ondertussen is zijn nieuwe album "More Than A Game" met hits zoals: "You Got Me Down" en "Kiss Kiss" uit. Zijn tweede single “Autograph” zag ondertussen ook al het levenslicht, een song ditmaal door hemzelf geschreven.

Dat de tot de Vlaamse Justin Bieber gebombardeerde zanger nog altijd zeer hot is, bewijzen de hiernavolgende cijfers: eind februari 2011 werd de “Netlog”-pagina van de toen veertienjarige Ian Thomas gelanceerd en intussen ontving hij al meer dan 167.000 bezoekers. Meer dan 16.280 daarvan registreerden zich als ‘vriend. De verschillende filmpjes van Ian Thomas op YouTube werden inmiddels al meer dan 1.000.000 keer bekeken. Zijn Facebook-pagina heeft al meer dan 22.000 likes.

Nog niet overtuigd? Dan zal de hiernavolgende gebeurtenis je zeker overtuigen. Eind 2011 stelde Ian tijdens een showcase de limited edition van zijn debuut-cd “More than à game” voor en het werd een onwaarschijnlijk succes met hysterische taferelen die normaal enkel grote buitenlandse sterren overkomen.

Vijf uur in de rij

De eerste fans stonden vijf uur in de rij, want pas om 14 uur gingen de deuren van de zaal open en de rij wachtenden zwol de daaropvolgende uren aan tot een tienerketting van meer dan 200 meter lang. Zijn puike showcase zorgde ervoor dat tal van zijn overwegend jonge fans in extase verzeilden. En wat heel uitzonderlijk is, is het feit dat zijn eerste full cd “More Than A Game” meteen goed was voor een verkoop van meer dan 10.000 exemplaren en dus goud opleverde.

We overdrijven dus niet als we beweren dat Ian Thomas de muzikale superster is waarop de Vlaamse jongeren blijkbaar zaten te wachten. Dat Koekelare storm zal lopen en plat op de buik zal gaan voor dit uitzonderlijk talent, daar twijfelt niemand aan. En wees er maar zeker van, Ian Thomas zal in Koekelare zeker zijn allernieuwste song “You Are The One” op zijn fantastische fans – want zo omschrijft hij ze steevast – loslaten. Kun je echter niet wachten tot zondag 2 september, surf dan vliegensvlug naar www.ianthomas.be , want daar kun je de song in exclusieve preview beluisteren.

Woonplaats: Lier
Studies: KSO woord/drama
Hobby’s: Voetbal en zingen
Broers: Jack en Toon
Zussen: Lila-Jane, Kira en Laura
Favoriete artiest: Chris Brown, Justin Bieber, Travie McCoy, Queen
Favoriete muziek: RnB/HipHop of Pop of Rap
Favoriete hit: Yeah 3x van Chris Brown
Lievelingseten: Sushi
Lievelingsfilm: Karate Kid, Transformers
Dit is cool: Call of Duty: Black Ops voor de Playstation, muziek, voetbal, Obama
Zijn droom: Samen zingen met Justin Bieber, iets mooi of belangrijks kunnen doen voor de wereld
Favoriete bestemming: New York
School is: Noodzakelijk
Favoriete sport: Voetbal
Favoriete sportfiguur: Michael Phelps, Lionel Messi
Favoriete videoclip: Chris Brown Yeah 3x
Ik ben zot van: Vlado Footwear en The Rangers, Vans, New Era
Ik draag het liefst: Skinny jeans, Vans, een cool T-shirt en een New Era pet.

Café Flamand

En het goede nieuws blijft maar binnensijpelen, want we vernemen ook dat “Café Flamand”, het grootste karaoke feest van Vlaanderen op het nazomerfestival zijn opwachting maakt. “Café Flamand” met Miguel Wiels en Peter Van de Veire zetten elke festivaltent in Vlaanderen op zijn kop, dus ook de feesttent in Koekelare zal op zijn grondvesten daveren met commerciële Vlaamse muziek die iedereen kan meebrullen. Maar later meer daarover.

Tickets

Tickets voor deze supernamiddag of voor een van de andere festivaldagen (uitgezonderd voor gratis optreden Les Truttes op vrijdagavond) zijn vanaf heden en enkel te bekomen bij de lokale middenstand van Koekelare. Tickets voor Milk Inc op maandagavond 3 september zijn enkel te bekomen aan de kassa’s van AD Delhaize Koekelare.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio