Acht nieuwkomers waaronder vier jonge twintigers kleuren de lijst

CD&V Koekelare wil harten van kiezer veroveren met mix van jong talent en ervaring

De voltallige CD&V-ploeg waarmee de schepenen Eric Huyghe en Tom Pollentier en OCMW-voorzitter Kaat Depreitere naar de Koekelaarse kiezer trekken. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De CD&V Koekelare presenteerde gisteren donderdag haar kandidatenlijst waarmee het de harten wil veroveren van de kiezer op zondag 14 oktober 2012. Lijsttrekker en uittredend schepen Eric Huyghe en zijn kompaan schepen Tom Pollentier alsook uittredend OCMW-voorzitter Kaat Depreitere, presenteren acht nieuwkomers, onder wie vier jonge twintigers. De andere elf CD&V-boegbeelden hebben in het verleden al bewezen wat ze in hun mars hebben.

‘CD&V Koekelare gaat met veel vertrouwen naar de verkiezingen van 14 oktober’, opent schepen Tom Pollentier de persconferentie. ‘Daarvoor kunnen wij dan ook rekenen op 19 stuk voor stuk sterke en unieke kandidaten. Wij kunnen dan ook een erg gevarieerde lijst voorstellen met een mooie mix van jong en ervaring.’

Jonge twintigers

‘Onze lijst wordt gekleurd met acht nieuwkomers die in de politiek hun debuut maken waaronder vier jonge twintigers. De vier nieuwe echte jongeren: Dieter Bonny, Joke Vansevenant, Daisy Bruneel en Heidi Deflou, zijn alvast erg gemotiveerd om samen met de twee al wat meer ervaren jongeren: Tom Pollentier (30 jaar) huidig schepen en Annelien Jonckheere (31 jaar) huidig OCMW-raadslid en de andere vier debutanten: Hans Uyttenhove (37), Marnix Demey (40), Christine Courtens (47) en Jean-Pierre Vanoverbeke (53), en de ouwe rotten in de politiek zoals André Bryon, Cecile Hoorne, Hilde Ragolle, Evelyne Mattheus, Hilde Soenen, Eric Maertens en lijstduwer en tevens CV&V-voorzitter Jef Pollentier; vormen de CD&V ploeg waarmee we verder willen bouwen aan de toekomst van Koekelare’, verduidelijkt schepen van openbare werken Eric Huyghe.

‘Het is dus een zeer gevarieerde en gemotiveerde kandidatenploeg die naar de verkiezingen trekt. Een lijst met alvast heel wat gemotiveerde jongeren en enthousiaste nieuwelingen. Het is ook een lijst gekruid met heel wat ervaring’, vult schepen Tom Pollentier aan.

‘Opmerkelijk is dat wij met CD&V opnieuw, net als zes jaar geleden, met 10 vrouwen en 9 mannen naar de verkiezingen trekken’, onderstreept CD&V-voorzitter Jef Pollentier.

Samen voor Koekelare

CD&V werkt al een ruime tijd mee aan het beleid in Koekelare, ze hebben de voorbije legislatuur heel wat gerealiseerd. ‘Onze bedoeling is alvast om ook de volgende legislatuur deel uit te maken van de meerderheid zodat wij verder kunnen bouwen aan een Koekelare waar het goed leven is. Daarvoor rekenen we alvast op een sterke ploeg. Momenteel leggen we met deze ploeg de laatste hand aan ons programma, die wij binnenkort zullen voorstellen.
Wij zijn niet de partij van één bepaalde persoon maar zijn een partij die als ploeg naar de verkiezingen trekt, een ploeg die zich wil inzetten: “Samen voor Koekelare”.

De CD&V-lijst voor de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen is als volgt: 1. Eric Huyghe, 2. Kaat Depreitere, 3. Tom Pollentier, 4. André Bryon, 5. Marnix Demey, 6. Cecile Hoorne, 7. Annelien Jonckheere, 8. Dieter Bonny, 9. Hilde Ragolle, 10. Evelyne Mattheus, 11. Christine Courtens, 12. Jean-Pierre Vanoverbeke, 13. Heidi Deflou, 14. Hans Uyttenhove, 15. Joke Vansevenant, 16. Daisy Bruneel, 17. Hilde Soenen, 18. Eric Maertens en 19. Jozef Pollentier.

Binnenkort gaan we ook de nieuwkomers op deze lijst, uitgebreid één voor één aan jullie voorstellen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio