Spijtig genoeg geen Lichterveldse damesatleten op de Nacht

Atleten en medewerkers aan de ‘Nacht’ in de kijker

De Nacht van West-Vlaanderen blijft toch een fameuze uitdaging voor tal van sporters. 6.100 deelnemers waaronder tal van Lichterveldenaren (hier verzameld) en met Nico Deboeuf een schitterend winnaar op de marathon, namen aan de Nacht deel. Foto: Eric Vanhooren

Lichtervelde - Afgelopen donderdag 5 juli, was het voor de medewerkers en de Lichterveldse atleten die deel hebben genomen aan de Nacht van Vlaanderen, verzamelen geblazen op het gemeentehuis. Zowel het gemeentebestuur als het organiserend comité, hielden eraan hen te bedanken voor hun maandenlange inzet, training en voor de atleten hun puik resultaat. Eén minpuntje kwam toch naar voor: er namen ook dit jaar geen Lichterveldse dames deel aan de Nacht van West - Vlaanderen.

‘Het is absoluut niet de bedoeling jullie bezig te houden met lange speechen. Maar zoals elk jaar staat het organiserend comité erop de vele vrijwilligers die de organisatie mogelijk maken, te bedanken met een hapje en een drankje. Zonder jullie steun, geen nacht van Lichtervelde. Bij deze, oprecht dankjewel aan iedereen’, zo opende schepen van sport Els Kindt deze gezellige bijeenkomst.

Geen dames

“De weersomstandigheden waren redelijk, hoewel het later op de avond toch wel heel fris werd. Voor de sporters waren het wel goede omstandigheden om te lopen, denk ik. Spijtig, maar ook dit jaar geen Lichterveldse dames op de Nacht, maar wat nu niet is, wil niet betekenen dat het volgend jaar niet zou kunnen’, vervolgde schepen van sport Els Kindt.

‘Aan alle sportievelingen, ook zij die zich de eerste keer waagden aan de 42 km van harte proficiat. Graag wensen wij jullie allen een attentie te overhandigen vanwege het gemeentebestuur voor de maandenlange voorbereiding, aangepaste voeding, geen alcohol en jullie prestatie op 22 juni.’

Schepen Els Kindt begon de hulde met de Lichterveldenaar die de beste tijd behaalde. Vorig jaar was er al spanning maar dit jaar is de marathonloper die vorig jaar tweede eindigde, dit jaar de primus met een tijd van 3 21’44’’: Nico Debeuf. Dan volgden: Boddin Brecht 3 27’29”, Popeliere Patrick 3 33’09”, Ardenoy Hein 3 40’07”, Vinckier Gunther 3 45’23”, Ghyllebert Wim 3 50’12”, Carpentier Michel 3 56’05”, Vandewalle Marco 3 57’29”, Vandenbroucke Koen 4 03’53” en Alossery Frederik 4 07’23”.

Op routine

‘Van harte dank ook aan het gemeentebestuur en de sponsors. Absoluut wil ik de mensen van het comité bedanken. We beginnen ietwat op routine te drijven maar we kunnen blijven op elkaar rekenen. Elk heeft zijn taak en de frequentie van de vergaderingen is al wat afgenomen maar ik denk dat we op een vloeiende organisatie mogen terugkijken’, besloot schepen van sport Els Kindt die ook de collega’s uit Torhout dankte en peilde naar hoe het nu eigenlijk zit met die ultraloop.

Voorzitter van de Nacht Henri Pollefait, wenste op zijn beurt de deelnemende atleten proficiat met hun behaalde resultaat en schetste de problematiek rond het organiseren in de toekomst van de ultraloop. Er wordt naar een oplossing gezocht zodat de ultraloop toch in Torhout zou kunnen blijven. De 34ste Nacht van West-Vlaanderen, vindt volgend jaar plaats op vrijdag 21 juni 2013.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio