Zomertentoonstelling zet kunstenaars uit Brugge en Oostkamp in de kijker

Koekelare schittert opnieuw met puike Zomertentoonstelling 2012

Koekelare schittert opnieuw met puike Zomertentoonstelling 2012

De organisatoren van de Zomertentoonstelling met de vier kunstenaars. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Sinds één juli loopt er in CC De Brouwerij een gloednieuwe zomertentoonstelling, die twee kunstenaars uit Oostkamp en twee uit Brugge, gedurende twee maanden in de kijker plaatst. De zomertentoonstelling is een organisatie van de cultuurraad in samenwerking met het gemeentebestuur.

Eind juni werd voor de negende maal de “Zomertentoonstelling” officieel geopend door schepen van cultuur Kelly Tanghe (SP.A). Eerder op de avond mocht de heer Robert Vande Caveye het talrijk opgekomen publiek verwelkomen op de vernissage van deze groepstentoonstelling die vier kunstenaars: twee uit Oostkamp en twee uit Brugge in de kijker plaatst.

Gewoon genieten

Marc Depuydt de belichtte het werk van de vier kunstenaars gedetailleerd. De Oostkampse Cecile Timmerman toont er driedimensioneel werk in organische vormen, terwijl haar dorpsgenoot Jef Snauwaert het publiek laat genieten van beeldend werk waarmee hij de kijker toegang wil bieden tot “schoonheid, stilte, troost en nog zoveel meer”.

Heel andere koek wordt gepresenteerd door de Brugse kunstenaar Leo Crul. Deze docent glazenierkunst in Syntra-west Brugge en portrettekenen en anatomie aan de Vrije academie De Marge te Knokke, weet te boeien met zijn prachtig veelal abstract glazenierkunst.

Bruggeling Etienne Dierendonck laat de kijker verzinken in een wereld vol muziek waarin de saxofoon maar vooral de viool centraal staan. Hij leerde het kunstsmeden van zijn vader en groeide uit tot een gedreven, imponerend en technisch hoogstaand koperslager. Etienne Dierendonck is een talentvolle kunstenaar die zijn werken verwezenlijkt in muziekvorm met de steeds terugkerende vormen van de viool en die in binnen- en buitenland hoge waardering geniet.

De opening van de Zomertentoonstelling 2012, werd op voortreffelijke wijze met viool en zang sfeervol opgeluisterd door mevrouw Debbra Peene.

De Zomertentoonstelling 2012 is een organisatie van de Cultuurraad Koekelare in samenwerking met het Gemeentebestuur. De werkgroep Zomertentoonstelling maakt deel uit van de Cultuurraad en bestaat uit: Schepen van Cultuur Kelly Tanghe – Secretaris Virginie Hellebuyck – Jean-Marie Lootens – Robert Vande Caveye – Yvette Callemeyn en Marc Depuydt.

Praktisch

De tentoonstelling die plaatsvindt in CC De Brouwerij gelegen aan het Sint-Maartensplein, is nog te bezoeken tot en met 31 augustus tijdens de openingsuren van de musea en de dienst voor toerisme, namelijk van dinsdag tot en met vrijdag telkens van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u30. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 14u00 tot 17u30. (Toegang mogelijk tot 17u). Enkel op maandag gesloten. De toegang bedraagt 2,50 euro maar is gratis voor Koekelarenaars.

Meer info: Virginie Hellebuyck, dienst voor Toerisme en Cultuur, Sint-Maartensplein 15B, Koekelare. E-mail: info@koekelare.be of telefonisch op het nummer 051 61 04 94.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio