Per kubieke meter zuiver taxussnoeisel gaat vijftig euro naar kankerbestrijding

Breng taxussnoeisel gratis naar recyclagepark

Hooglede - Nog tot 31 augustus 2012, kunnen de inwoners van Hooglede-Gits, hun taxussnoeisel gratis naar het recyclagepark brengen, welke gelegen is in de Hogestraat. En je verricht er meteen een goede daad mee, want op die manier help je meen aan de productie van kankerbestrijdende middelen en geef je zo meer financiële armslag aan Kom op tegen Kanker.

Het snoeisel van een taxushaag van 50 meter lang, levert de nodige grondstof op voor de behandeling één kankerpatiënt. De helft van alle chemokuren gebeurt met geneesmiddelen op basis van taxus. In de jonge naalden van taxus baccata zit baccatine, een belangrijk wapen tegen kanker.

Jaarlijks hebben tienduizenden kankerpatiënten chemotherapie nodig. Voor al die mensen kan jouw taxushaag de hoop vergroten. Bovendien wordt voor elke kubieke meter zuiver taxussnoeisel 50 euro geschonken aan kankerbestrijding.

Inzetbaar tegen allerhande vormen kanker

Enkel goedgekeurd snoeisel gaat naar de productie van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Het is belangrijk dat het snoeisel jong en zuiver is. Snoeisel vermengd met andere tuinresten of afval wordt afgekeurd en belandt bij het tuinafval om te composteren. De ophaler controleert het snoeisel ter plaatse en laat afgekeurd snoeisel staan.

Wist je dat taxus baccata bijna uitsluitend in Europa groeit. Bovendien hebben alleen Vlaanderen en Zuid-Nederland de traditie om taxus als haagplant te gebruiken. Allen samen zijn we dus de leveranciers van de belangrijkste grondstof voor chemotherapie in de wereld. Laat dus geen enkele taxusnaald verloren gaan!

‘Bij de helft van alle chemokuren krijgen patiënten celremmende geneesmiddelen op basis van taxus. Ging het in het begin vooral om eierstokkanker, tegenwoordig worden taxanen ook succesvol gebruikt tegen borstkanker, prostaatkanker, darmkanker, maagkanker, enz. Vergelijkend onderzoek toont een positief effect van taxanen op de overleving en de levenskwaliteit van de patiënt’, benadrukt professor Denis Schallier, afdelingshoofd medische oncologie van het Universitair Ziekenhuis Brussel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio