Nieuwe namen bekend bij Respect

Nieuwe namen bekend bij Respect

Foto: Respect

Ruiselede - Het wordt stilaan duidelijk in welke vorm 'Respect', de nieuwe partij in het Ruiseleedse politieke landschap, in oktober naar de kiezer trekt. Zoals je al kon lezen gaat Marnix Van Daele de lijst trekken en stelde reeds twee nieuwe namen, Jozefien Craeymeersch en Frederik Crul, voor. Vandaag voegt de groep vier namen toe aan het lijstje. Opnieuw brengen gekende politieke gezichten enkele nieuwe gezichten mee.

De gekende politieke gezichten zijn die van Katrien Coene en Luc Huys. Katrien (58) is getrouwd met Arsene Buysse en woont in de Tieltstraat. De moeder van Michiel en Jan werkt als administratief medewerker binnen de basisschool De Kiem en is o.a. betrokken in het bestuur van het Davidsfonds. Luc Huys (59) en zijn vrouw Christine Devriendt wonen in de Kruiskerkestraat en hebben samen twee volwassen dochters Griet en Els. De Kruiskerkenaar is nog zeer actief binnen het lokale zangkoor, binnen de wielerclub WTC-Kruiskerke en binnen Ziekenzorg. Zowel Katrien als Luc zijn nu reeds lid van de OCMW-raad en ze willen graag dit engagement verderzetten.

Het eerste nieuwe gezicht is dat van Wino Defour (39) uit de Poekestraat. Hij is getrouwd met Inge Derudder, dochter van Jean-Marc, een telg uit het bekende facteursgeslacht en heeft drie kinderen (Chinouk, Indra en Aiko). Als postbode kent Wino de gemeente door en door. De landbouw en lokale ondernemingen zijn vertegenwoordigd in de persoon van onder meer Sofie Lanckriet (23) uit Kruiskerke. Sofie is de dochter van Johnny en Nadine Lanckriet en samen met haar jongere zus Steffi woont ze in de Gallatasstraat. Na het voltooien van haar masterstudies ging Sofie aan de slag in het bloeiende landbouwbedrijf van haar ouders. 'Het is belangrijk dat er meer transparantie en communicatie naar de burger toe is. Ook hun mening telt en dit kan enkel tot betere resultaten leiden.'

Respect wil met deze gezonde mix van nieuwe en ervaren kandidaten een heel breed doelpubliek bereiken.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio