Oudste koppel van België

FOTOSPECIAL. Anna en Albert 77 jaar gehuwd

Anna Vanassche (105 j.) en Albert Godderis (97 j.) stapten in 1935 te Geluwe in het huwelijksbootje. Met heel wat persbelangstelling werd het koppel in het rusthuis Ter Beke gevierd.

De huwelijksverjaardag van Anna en Albert werd uitbundig gevierd in het rusthuis Ter Beke waar Anna verblijft. Alle familieleden, residenten en vertegenwoordigers van het OCMW en gemeentebestuur wachtten het koppel op in de refter. Onder de tonen van feestelijke muziek, de camera's van verschillende televisiestations en heel wat persmensen, maakten Albert en Anna hun blijde intrede. Albert duwde gezwind de rolwagen van Anna vooruit. Ze werden uitbundig onthaald. Naast de gelukwensen vanwege het OCMW, waren er ook wensen en geschenken van het vorstenpaar en het stadsbestuur. Anna houdt van een lekker stuk taart. Voor al haar medebewoners en personeel werd het een gezellig feest.
Albert is een boeiende verteller. Met veel mimiek werd voor de camera's zijn levensverhaal uit de doeken gedaan. Albert: 'Ik was 18 jaar toen ik de 8 jaar oudere Anna leerde kennen in het café waar ik boltra ging spelen.. Maar dat was niet naar de zin van haar moeder. Maar de liefde heeft het gehaald. Na 2 jaar verloving zijn we gehuwd." Iedere dag trekt Albert, die nog in zijn eigen woning woont, naar het rusthuis om er bij Anna te toeven. NA zoveel jaren is Albert nog dolverliefd en houdt hij de hand van Anna stevig vast. Een oogwenk van Anna begrijpt hij haar wensen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio