Leerkracht Basisschool De Lettertuin preventief geschorst na klacht

Leerkracht Basisschool De Lettertuin preventief geschorst na klacht

Coördinerend directeur Chris Vandecasteele & adjunct-directeur Kristof De Croo zijn geschokt en onder de indruk van de aanklacht tegenover de leerkracht, want nooit eerder waren er aanwijzingen en/of klachten over de man. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De directie van basisschool De Lettertuin in Koekelare, heeft een 34-jarige leerkracht uit Koekelare preventief geschorst, na een klacht van de ouders tegen de leerkracht wegens ontoelaatbare handelingen. De leerkracht staat onder aanhoudingsmandaat en verschijnt morgen dinsdag 18 december voor de raadkamer. Volgens adjunct-directeur Kristof De Croo, gaat het om ontoelaatbare handelingen, maar niet tegenover een leerling van basisschool De Lettertuin.

De schorsing kwam er nadat een klacht tegen de man die al 11 jaar les geeft in de school, was binnengekomen wegens ongeoorloofde handelingen. De leerkracht werd vorige week donderdag preventief geschorst nadat de ouders van een kind op woensdag een klacht wegens ontoelaatbare handelingen hadden ingediend. “Wat er juist aan de hand is weten we niet, maar iedereen op school is verrast en onder de indruk van het gebeuren. Het gaat echter - en ik benadruk dat ten zeerste - om ontoelaatbare handelingen gepleegd met kinderen die niet bij ons school lopen”, stelt adjunct-directeur Kristof De Croo met klem.

Standaardprocedure gevolgd

“We hebben meteen de standaardprocedure die in dergelijke gevallen voorzien is opgestart en de betrokken leerkracht preventief geschorst, waarna we onmiddellijk in zijn vervanging hebben voorzien, zodat de lessen zijn normale gang kunnen verder gaan. Bovendien hebben we onmiddellijk alle ouders gewaarschuwd, werd er opvang van de leerlingen voorzien en aan de leerlingen uitgelegd waarom de leerkracht afwezig is op school. En op die manier kunnen we de sereniteit en de rust op school bewaren”, pikt coördinerend directeur van de scholengroep aan zee, Chris Vandecasteele in. De woordvoerder in deze voegt er nog aan toe dat de leerlingen met al hun vragen bij de leerkrachten en de directie terecht kunnen en dat ook het CLB werd ingeschakeld en kwam ter plaatse.

Tegen de leerkracht werden nooit eerdere klachten van ontoelaatbare handelingen geformuleerd, vandaar dat iedereen op de school geschokt en onder de indruk is van het gebeuren. De betrokken leerkracht die werd aangehouden verschijnt morgen dinsdag 18 december voor de raadkamer. “Gezien de betrokken onderwijzer voor de raadkamer dient te verschijnen, laat ons vermoeden dat de feiten ernstig en zwaarwichtig genoeg zijn, maar we wachten het verder onderzoek af”, aldus nog directeur Chris Vandecasteele.

Enkele jaren terug (in 2010) moest de directie van basisschool De Lettertuin ook al een leerkracht schorsen nadat er kinderporno op de pc was van de leerkracht werd aangetroffen. De man, een Hoogledenaar, diende toen uiteindelijk zelf zijn ontslag in

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio